Persoonlijke groei Stressmanagement

The Work of Byron Katie, een methode voor stressreductie en bewustzijnsontwikkeling
Amsterdam

The Work is een simpele en krachtige methode van zelfonderzoek, een proces van verdiepend bewustzijn. The Work bestaat in totaal uit vier vragen en drie omkeringen, waarbij je de tijd neemt om de vragen te overwegen en zoals in een meditatie, te verstillen. Onze geest doet vaak alsof het weet wat het eigenlijk niet weet. Het stopt onze nieuwsgierigheid en handelt via de weg van automatismen.

Overtuigingen kunnen blokkades gaan vormen in je denken en gedrag. Door deze te onderzoeken kunnen gevoelens en gedachten transformeren en kan het je openen tot het voelen van een hernieuwde kracht. Een kracht die veel meer is dan alleen een inzicht dat even verlichting brengt. Het kan beweging brengen rondom thema’s als gezondheid, relatieproblemen, minderwaardigheidgevoelens, verslavingen, familie, loopbaan, etcetera.

The Work helpt je verbinding te maken met je innerlijke wijsheid en om te ervaren wat werkelijk waar is voor je. Er ontstaat een helder weten in denken en handelen, vanuit een innerlijke rust en diep vertrouwen.

Biografie / Over Danielle van Ameijde

In The Work heb ik een manier gevonden om geleidelijk en op een vriendelijke manier mijn gevecht tegen alles en iedereen en vooral tegen mezelf en de realiteit, te beëindigen. Ik vereenzelvig me niet meer automatisch met stressvolle gedachten. Rigide gedachtenpatronen zijn door het doen van The Work doorbroken. Hierdoor ervaar ik meer ruimte en rust in mezelf.

The Work betekent voor mij ‘wie ben ik zonder mijn conditioneringen, oordelen, aannames en overtuigingen’. Wie ben ik zonder de realiteit onder te verdelen in goed versus kwaad, voor en/of tegen mij. De vier vragen van The Work geven mij inzicht in hoe mijn denken en mijn ego soms spelletjes met mij kan spelen, gericht op controle, zekerheid en veiligheid. Door het doen van The Work navigeer ik met vertrouwen door moeilijke situaties en omstandigheden in mijn persoonlijke leven en in werksituaties.

Ik heb talloze stressvolle gedachten onderzocht rondom thematieken als rouw, eindigheid van vriendschappen, relatieproblemen, verslavingsproblematieken . Naast allerlei andere mogelijke thema’s zijn dit de hoofdonderwerpen waarin ik anderen zowel privé als professioneel begeleid.

Naast een scala aan opleidingen en trainingen heb ik in in 2010 The School van Byron Katie afgerond en in 2016 het certificatieprogramma aan het Byron Katie International.Ik werk zowel privé als in mijn werk, dagelijks met The Work en begeleid zowel individuen (persoonlijk of via Skype) als groepen. Ik bied verschillende workshops, trainingen en opleidingen aan in The Work. Daarnaast train ik kandidaten in de officiele opleiding tot gecertificeerde begeleiders voor The Work van Byron Katie.

Living TurnAround
Danielle van Ameijde

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: