Persoonlijke groei

Eettafelgesprekken met vrouwen over seksualiteit en relaties
Amersfoort

'Relatie- en seksualiteitsproblemen los je op binnen je relatie, daar praat je niet met anderen over. Zelfs niet met vriendinnen’.

Deze uitspraak was voor mij de aanleiding om eettafelgesprekken te organiseren waarbij vrouwen in een veilige omgeving ‘vriendinnen’ hebben met wie ze kunnen praten over hun seksualiteitsbeleving.

In een serie van vijf bijeenkomsten ontmoet je vrouwen die net als jij onderzoek doen naar hun eigen seksualiteit. Met de eettafel als ontmoetingsplek vind je een luisterend oor en ga je op zoek naar herkenning. Ook kun je nieuwe wegen voor jezelf ontdekken.

De onderwerpen die aan de orde komen bepaal je zelf. Dat kunnen zijn: relatieproblemen, seksbeleving, problemen met seks… Het uitgangspunt is om alle issues met lichtheid tegemoet te treden en om humor daarin toe te laten.

Ook vrouwen zonder een (vaste) partner(s) zijn van harte welkom om deel te nemen.

Tijdens de avonden zal er een afwisseling zijn van gesprekken aan tafel en werkvormen in twee- of drietallen (er wordt alleen gesproken over seks). Er is ruimte voor zes deelnemers.

Neem contact op

Biografie / Over Dita van Beek

Zelf ben ik in de jaren tachtig in aanraking gekomen met persoonlijke groei. Ik zat mentaal en emotioneel in de knoop en wist niet hoe ik er uit moest komen. In mijn ogen had iedere ander het beter dan ik zelf en was ik niet meer in staat om mijn kwaliteiten op waarde te schatten. De Gestaltbenadering heeft mij geholpen om waardering en liefde voor mezelf te hervinden. Dat was tevens de aanzet om anderen te laten ervaren hoe fijn het is om jezelf een duwtje te geven naar een andere manier van tegen de wereld aan te kijken maar vooral een andere, liefdevolle en milde manier van tegen jezelf aankijken.

Eind 1978 begon ik aan de opleiding tot verpleegkundige in de verstandelijk gehandicapten zorg. Vanaf die tijd heb ik altijd met mensen gewerkt. Dit was in de gezondheidszorg, in mijn eigen praktijk en in het onderwijs.

Ik ervaar het als een voorrecht om met mensen te dwalen door de verhalen en ervaringen die ze meebrengen. De Gestaltbenadering is de basis van mijn werk, daarnaast maak ik gebruik van technieken uit NLP en van andere methodes.

Naast het coachen en begeleiden in mijn praktijk werk ik als hogeschooldocent, supervisor en teamcoach bij de Hogeschool Utrecht.

Dita van Beek
Dita van Beek

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: