Persoonlijke groei Lichaamswerk

Bewust Bewegen
Doetinchem

Bijna 30 jaar begonnen als Oefentherapeute Cesar en nu werkend met o.a. de methode Feldenkrais help ik vele mensen functioneler te bewegen. Hierdoor verminderen de pijnklachten en komen mensen lekkerder in hun vel te zitten. Dit doe ik via individuele behandelingen en (online) groepslessen, waardoor pijnklachten verminderen en mensen weer lekker(der) in hun vel komen te zitten.

Ik ben verbonden aan het Brain-and-Spine Rehab centre waar ik mensen help met hun rehabilitatie na hersenletsel. Verder help ik mensen met fysieke klachten van rug-heup-nek, voetproblemen en ademproblematiek... meer over mij vind je op mijn site bewust-bewegen

Het boeit mij om mensen inzicht en richting te geven in de bewegingen die zij maken en gewoontes te doorbreken die aanleiding zijn tot klachten of ongemak in het dagelijks leven. Ik nodig je om te ervaren hoe eenvoudig en kracht het is. Fysiek hier in de praktijk, live-online of via audio-opname in je eigen huis.

 

Biografie / Over Inge Neijenhuis

Mijn naam is Inge Neijenhuis en ik heb sinds 1992 mijn praktijk ‘Bewust-Bewegen’. Begonnen als Oefentherapeute Cesar leerde ik over het ideale functioneren/bewegen van de mens. Al snel kwam ik in aanraking met de Feldenkrais methode. Daarbij leerde ik dat de kwaliteit van functioneren met name afhangt van de beweging die zich van binnen afspeelt. 

Kortom: ‘dat de beweging IN ons bepalend is, voor de kwaliteit van bewegen en functioneren als mens’.Daarnaast heb ik lessen ‘Bewegen met Innerkracht’ opgezet, waarin ik mijn jarenlange ervaring met de Tai Chi vorm (1995) combineer met de Feldenkrais methode. In deze lessen ervaar je hoe innerlijke kracht sterker en efficiënter is dan fysieke kracht. Hoe je dichter bij jezelf komt, stevig op eigen benen komt te staan en juist in contact met de ander je nog sterker en prettiger in je vel komt te zitten.

Naast deze opleidingen volgde ik vele cursussen over beweging in de breedste zin van het woord. Over pijn en pijnbestrijding, biomechanica van het spier- en skeletstelsel, energievormen als Quantum Touch, BlueEnergy en Soulbodyfusion®. En heb ik mij gespecialiseerd in rug, heup en schouderproblemen, en allerlei voetproblematiek. 

Mede door mijn werk heb ik steeds beter leren omgaan met mijn zintuigen en kwaliteiten en kan ik helder waarnemen en duidelijk onder woorden brengen wat er in en door het lichaam beweegt.

Bewust Bewegen, Inge Neijenhuis
Inge Neijenhuis

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: