Gezondheid Homeopathie

Homeopathiepraktijk voor kinderen Annemieke van Dalum
Dieren-zuid

Ik kan met homeopathie veel doen voor baby’s en kinderen die ‘niet lekker in hun vel zitten’. Voor sommige kinderen geldt dat letterlijk: ze hebben huidklachten, jouw kind heeft misschien last van “buien”, slaapproblemen, of is steeds ziek.

Ik merk soms dat ouders niet weten dat kinderen met emotionele en/of gedragsproblemen en slaapproblemen veel baat hebben bij een homeopathische behandeling.

Sommige ouders ontdekken het bij toeval. Ze laten de chronische oorontsteking van hun kindje behandelen en ze merken dat hun kind meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Dat komt omdat ik niet de oorontsteking behandel, maar het hele kind met alle problemen en probleempjes, lichamelijk en emotioneel, dus niet alleen de oortjes.

Het doel van de homeopathische behandeling is het herstellen van het natuurlijk evenwicht, lichamelijk en mentaal-emotioneel. Het mooie van homeopathie is dat bij een goedgekozen homeopathisch middel niet alleen de klacht verbetert, maar het hele kind. Het wordt rustiger, geconcentreerder, eet en slaapt beter, en het wordt gemakkelijker in de omgang.  

Kinderen hebben genoeg aan een paar korreltjes van ‘hun’ homeopathisch middel. Dat maakt homeopathie kindvriendelijk: geen vervelende onderzoeken, geen vieze pillen of drankjes, alleen een paar kleine korreltjes die zoet smaken. Het wekt soms verbazing bij de ouders dat een paar korreltjes zoveel kunnen veranderen.....

Homeopathie is kindvriendelijk en wordt (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars.

Zie ook: slaapproblemenkinderen

Biografie / Over Annemieke van Dalum

Ik ben homeopaat en moeder van drie kinderen. Mijn zoon had astma toen hij kleuter was. Hij had het zo benauwd, dat er volgens de kinderarts nog maar 1 oplossing leek: een onderhoudsdosering prednison. Prednison als je vijf bent, ik kon mij er als moeder niet bij neerleggen dat dat de enige oplossing zou zijn. Ik ben op onderzoek gegaan, er diep van binnen van overtuigd dat het ook anders kon. Uiteindelijk is zijn benauwdheid verdwenen na een homeopathische behandeling. Ik was zo verbaasd, dat ik ben gaan lezen over allerlei natuurgeneeswijzen, en na de medische basiskennis heb ik de beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd. De resultaten die te behalen zijn met homeopathie, fascineerden mij, en nog steeds haal ik mijn inspiratie uit de resultaten die ik meemaak in mijn praktijk. Intussen heb ik 20 jaar ervaring in het behandelen van zowel kinderen als volwassenen met uiteenlopende acute en chronische problemen, zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel.

Ik vind het heerlijk om kinderen met homeopathie weer dat zetje te kunnen geven dat ze verder helpt, in beweging brengt, gezonder maakt. Luisteren naar jouw verhaal, en het vinden van een oplossing voor jou en je kindje, dat is wat ik het allerleukst vind om te doen. Ik neem het onderbuikgevoel van jou, als moeder, serieus. Jij kent je kind het allerbeste.
Ik wil zoveel mogelijk kinderen helpen met homeopathie, zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de mogelijkheden van homeopathie, zodat de homeopathie ooit de volwaardige plaats krijgt die het verdient in de gezondheidszorg.

Homeopathiepraktijk voor kinderen
Annemieke van Dalum

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: