Qi Gong les 5 elementen - seizoenen. Verbinding natuur en mens.

Praktijk Pure Source _ Marijke Hendriks
Silvolde

Rust, ruimte in je hoofd en lijf creëren door het aandachtig doen van eenvoudige oefeningen (staand en zittend, bewegend en statisch). Enkele voordelen van qi gong zijn een betere ademhaling en betere nachtrust, rustigere hartslag, alg. stabiliteit.

Enkele voordelen van het beoefenen van Qi gong zijn

  • Verbeterde ademhaling. 
  • Rustigere hartslag. 
  • Betere nachtrust. 
  • Algehele stabiliteit (fysiek, mentaal, emotioneel).

Qi gong is eigenlijk Werken met Energie". Qi = energie en Gong = werken met / beheersen van. Eén van de oudste gezondheidsbevorderende bewegingsvormen binnen de Chinese geneeskunde. Je kunt het ook mindfulness in en door fysieke beweging noemen, want de bewegingen binnen qi gong doe je met aandacht / gerichte focus. 

Qi gong oefeningen zijn redelijk snel aan te leren, ze te herhalen is het beste ;-). Bij regelmatige beoefening creëer je o.a. meer rust en ruimte in je hoofd en je lichaam wat natuurlijk je gezondheid goed doet. Bijv. door een optimale ademhaling verhoog je de zuurstofopname en afvoer afvalstoffen. Hoe schoner het waterafvoersysteem en de afvoer in de gootsteen, des te makkelijker het water wegloopt.

Tijdens de lessen besteed ik altijd aandacht aan de 5 elementen, het seizoen waarin we op dat moment leven en daar pas ik de les op aan. Verbinding tussen de seizoenen (natuur) en de mens met 5 elementen in zich, de daarbij behorende organen. Verbinding tussen de natuur, mens, hemel en aarde.

Bij 2 aanmeldingen start ik op

  • Dinsdag 10.00u of 19.15u
  • Vrijdag 10.00u.

Medische qi gong is onderdeel van de Chinese geneeskunde (TCM). Hoewel men met het toepassen hiervan kwalen kunt verminderen en zo mogelijk zelfs kunt elimineren, ligt de focus meer op preventie dan behandeling van ziekte. 

Qi gong vervangt Geen reguliere zorg / hulp.

Tarief/Prijs
€ 68,00

Proefles gratis. 9 lessen van 5 kwartier voor 68 euro of 5 lessen voor 40 euro. Buitenlessen altijd mogelijk. Binnen vanaf januari 2023


Praktijk Pure Source _ Marijke Hendriks

Silvolde

Qi Gong les 5 elementen - seizoenen. Verbinding natuur en mens.