Presentatiecoaching/Stembevrijding

Agnes Bergmeijer
Nijmegen

Bij mij kun je terecht voor alles wat te maken heeft met je zichtbaarheid en hoorbaarheid. Ik geef stembevrijding en presentatie-coaching. Het ontdekken van je vrije stem kan een cadeau zijn aan jezelf voor de rest van je leven.

Wat is stembevrijding? 

Bij stembevrijding ga je je authentieke, eigen stem, vrijmaken, de weg vrij maken voor jouw vrije stem die je misschien nog niet van jezelf kende, het lied waarvan je nog niet wist dat je het in je had.

Je stem en jouw innerlijke muziek de ruimte geven!

En het leuke is dat dat een echte bevrijdende ervaring kan zijn.

Iedereen kan zingen!

Als je kunt praten, kun je zingen: Verleng de klinker van het woord 'Ja' en: Voila, je zingt!!!!

Bij stembevrijding gaat het niet over goed of slecht, zuiver of vals, gaat het niet over techniek! Het gaat over wat er in je leeft, nu, nu jij zingt! Daar bij te zijn, daar bij te blijven en daar een lied uit te laten ontstaan, precies zoals het nu in je opkomt!

Ook kan het zijn dat je heel graag liedjes zingt die al bestaan. Die kun je ook op een stembevrijdende manier benaderen. Daarbij ga je uit van wat jij nu te geven hebt met dit lied en hoe dat zo trouw mogelijk aan jezelf kan klinken.

Zingen in contact

Onder de douche of in de badkamer, achter het stuur met de muziek keihard aan, durven we vaak nog best lekker (mee) te galmen en ons lied vol gevoel ten gehore te brengen, maar wat gebeurt er als je daarbij iemand aankijkt. Je kunt hier gaan ervaren wat de waarde is van het in contact brengen van jouw stem met een ander.

Over Agnes Bergmeijer

Ik hou van lichtheid en speelsheid, werk vanuit eenvoud maar schuw diepgang niet. Mensen die in hun kracht staan, in al hun kwetsbaarheid, daar kijk en luister ik graag naar. Het verhaal achter de dingen is wat mij intrigeert en interesseert. Mijn liefdevolle nieuwsgierigheid drijft mij in mijn werk. Muziek, taal, theater en natuur spelen in mijn leven, naast een ieder de me lief is, een belangrijke rol.

In 1968 ben ik geboren in Eindhoven en opgegroeid in het Brabantse Nuenen. Ik studeerde aan de Toneelacademie Maastricht van 1985 tot 1989.

Opgeleid tot Presentatiecoach/trainer aan de School voor Presentatie-coaching van Arold Langeveld geef ik o.a trainingen en workshops in diverse onderwijs-instellingen en aan het Female-Capital netwerk van DNB. Daarnaast geef ik individuele coaching bij voorbereiding van presentaties en spreek-angst.

In 2016 ben ik de tweejarige Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie gaan volgen en werk sindsdien als stembevrijder. Deze pure en eenvoudige manier om met stem en zang te werken geef ik graag door in mijn cursussen, workshops en individuele lessen.

De afgelopen 30 jaar acteerde en zong ik in diverse producties bij verschillende toneel- en theatergezelschappen. Met tientallen voorstellingen deden we tournees langs alle grote en kleine Nederlandse podia. Ook maakte ik twee keer een aantal maanden een theatertour door de USA en Cananda met de voorstelling: Love that dog, van theatergroep Kwatta. Ik regisseerde diverse (jeugdtheater)producties in zowel het professionele- als amateur-circuit.

Ik treed zingend op met mijn liedjesprogramma Agnes zingt Barbara.


Presentatiecoaching/Stembevrijding Agnes Bergmeijer

Agnes Bergmeijer

Voorstadslaan, 102
6541 SV Nijmegen

Presentatiecoaching/Stembevrijding

Wat doe ik nog meer?

16okt
Cursus
Intervisie
Katwijk a/d Rijn
Reflecterend werken op eigen functioneren en daar op een bijzonder positieve manier feedback op krijgen.
11okt
Cursus
Cursus Zingend het najaar in met Stembevridjing
Nijmegen
Ik neem je in 5 thema-avonden dit najaar mee op zangtocht! Wat is stembevrijding? Eigenlijk zegt het woord het precies: je authentieke stemgeluid ontdekken, de weg vrij maken voor de stem die je nog niet van jezelf kende.
13nov
Spreekuur
Gratis spreekuur ivm de Week van de Vaktherapie
Ede
Speciaal voor de Week van de Vaktherapie organiseert Maatwerk bij Verlies een gratis telefonisch spreekuur om met elkaar te praten over rouw en verlies bij kinderen en de mogelijkheden van vaktherapie ter ondersteuning.
Familie- en systeemopstellingen
Ritueel Familie-Systemisch Werk
Katwijk
Ritueel Familie-Systemisch Werk onderscheidt zich door het gebruik van het medicijnwiel. Het werkt vanuit kracht, die in plaats vanuit de pijn van de verstrikking. Ook werk ik met sjamanistisch helende trance reizen en sjamanistisch lichaamswerk.
Voetreflexologie & Voetzorg
Voetreflexologie, voet- en onderbeen massage, chakra rugmassages en zachte rug massages
Amstelveen
Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid uit balans is kan voetreflexologie helpen om de verstoorde harmonie te herstellen.
Coaching - Loopbaancoaching
Met plezier aan het werk! Onderzoek jouw drijfveren, persoonlijke kwaliteiten en loopbaanwensen.
Den Haag en Rotterdam
Ben je op zoek naar een praktisch ingestelde loopbaancoach met ruime ervaring? Voor loopbaancoaching, een ontwikkeltraject of een re-integratietraject.
Verlies- en rouwbegeleiding
Gespecialiseerde Verlies- en Rouwtherapie & Speltherapie
Ede
Maatwerk bij Verlies is gespecialiseerd in het bieden van hulp op maat (gesprekstherapie en speltherapie) aan kinderen en volwassenen die te maken krijgen met een ingrijpend verlies.
05nov
Workshop
Opstellings-workshop 'Afscheid nemen'
Leiden
Echt afscheid nemen zodat er weer ruimte komt om te genieten van de kleine en mooie dingen in je leven.
Muziek & Zang
ZZP-er: muziekles, soundhealing, pedagogisch werker, verpleegkundige (niet praktiserend), docent, mu
's-gravenzande
Music Masters is een centrum voor onder andere muzikale coaching, verbinding en ontmoeting. Jong tot oud, met of zonder (lichamelijke/mentale) problemen, met of zonder uitdagingen, met of zonder behoefte aan extra ondersteuning... iedereen is welkom.
18dec
Evenement
Kijkmoment; Spreekkamer in Ede te huur voor sociaal-professionals
Ede
Spreekkamer in Ede te huur voor sociaal-professionals
Reiki en magnetiseren
Reiki, Chakra rug massage en ontspannende schouder-, nek- en rugmassage
Amstelveen
Bij Clematis Voetreflexologie ben je welkom voor Reiki behandelingen. In overleg integreer ik Reiki in voetreflexbehandelingen, in schouder-, nek- en rug massages en in chakra massage.
04okt
Spreekuur
Gratis spreekuur ivm de Week van de Opvoeding
Ede
Speciaal voor de Week van de Opvoeding organiseert Maatwerk bij Verlies een gratis telefonisch spreekuur voor ouders die hun vragen over opvoeding en rouw willen stellen.
28nov
Training
Rituele Familie Opstelling met medicijnwiel of sjamanistisch helende trancereis (maandag,dinsdag,donderdag)
Katwijk a/d Rijn
Het eindresultaat is dat je het gevoel hebt in je leven weer vooruit te kunnen. Je bent niet meer in de war en hebt niet meer het gevoel te worden tegen gehouden.