Gedegen zangtechniek, spraakvorming, presentatie en charisma-training.

Touching Sound, Eric van Grootel
Eefde

Lessen zang, spraak, adem, presentatietechniek; Stembevrijding, klank-adem therapie; Shamanic voicework, mantra; Klankimprovisatie, liederen, recitatie op aanvraag; Multimedia-concert; transformerend klankconcert; Klankgroep Tao Vocaal

-- Gedegen zangtechniek, spraakvorming, presentatietraining, vanuit onderbouwde methodes en een holistische mensbeeld. 

Hóe druk jij je uit, en wát heb jij te melden? 

Zang- en ademtechniek. Klassiek, pop, jazz, theaterliederen, koorscholing, improvisatietechnieken; oa. Estil Voice Technique, belcanto, Werbeckzang, mantra, modern rhythm; gekoppeld aan interpretatie. Omgaan met zenuwen, blokkades.

Spraakvorming. Verstaanbaarheid, voordracht; oa. Shakespearian Voice, Sprachgestaltung. Heesheid, stemvermoeidheid, ademproblemen overwinnen.

Presentatietechniek. Expressie, lichaamstaal, ruimtegebruik; oa. Michael Tsjechov’s acteurstechniek, Brechtiaans Theater. Naar een grotere uitstraling: jouw innerlijke performer.

Effectief communiceren; toegepast bewustzijn. Het structureren van je toespraak of tekst: de vijf stappen; Socratische gesprekstechniek: open communicatie; welke rol wil je in je leven spelen?

-- KLANKBODEMWERK. Een doeltreffende manier om te ontdekken wat jij te melden hebt en om je gezondheid te versterken.

Stembevrijding en klank-adem therapie: Werken aan blokkades en angsten die voorkomen dat jouw eigenheid naar buiten komt, vanuit de energetische werking van klank.  Shamanic voicework, voice dialogue: innerlijke weerstanden worden waarneembaar door ze stem te geven. Verhogen van jouw lichtfrequentie. Mantrazang, Soundsculpture.

-- IMPROVISATIE, LIEDEREN EN RECITATIE, OP AANVRAAG

Klankimprovisaties in het hier en nu, ook in samenwerking met andere kmusisci of dispilines.

Liederen, recitatie, teksten, poezie.  

-- TRANSFORMEREND KLANKCONCERT. 

Innerlijke reis, begeleid door ervaren, geschoolde musici en therapeuten die creëren vanuit vanuit het hier en nu. De frequentie van je cellen wordt verhoogd. Daardoor kunnen vermoeidheid, angst en blokkerende patronen je systeem verlaten.

-- Zin in TAO VOCAAL

Twee weeks, dinsdagavonden Zutphen. Mantra, zang, klankstudie. Creatieve klankmeditatie, inner healing. Geen voorafgaande scholing nodig.

Over Touching Sound, Eric van Grootel

Eric van Grootel, Bearclaw: vakkennis, creativiteit en toegepast bewustzijn in lesgeven en performance.

Sinds ruim vijfentwintig jaar begeleid ik met veel plezier mensen in hun ontwikkeling, van beginnende amateurs tot gerenommeerde profs, individueel binnen mijn eigen lespraktijk, in workshops en vakopleidingen of met groepen uit de theater-, zang- en bedrijfswereld, in diverse landen en culturen.

Deze ervaring wil ik graag met je delen.

Omdat ik geniet van de eigenheid van mensen en van de verschillen tussen hun uitingsvormen en tussen hun culturen.

Omdat ik ervan uitga dat jij groter bent dan je bent.

Omdat ik zowel van de spirituele als de ambachtelijke kant van mijn werk hou.

Dat doe ik ook als performer, tijdens het schrijven en zingen van theatrale liederen, het reciteren van teksten, en het uitvoeren van klankimprovisaties, vaak binnen transformerende concerten. Hetzelfde geldt als regisseur en auteur voor toneel, muziektheater, opera, multimedia en kooruitvoeringen. Als koordirigent en auteur leid ik klassieke, pop, theater en improvisatiekoren. In mijn voorstellingen mobiliseer ik de eigenheid en de kracht van de mensen waarmee ik werk.

Vanwege het ambachtelijke heb ik lesbevoegdheden behaald in de zangkunst, en levensbeschouwelijke vorming. Ik ben afgestudeerd in de zangkunst aan het Arnhems conservatorium, heb een internationale theateropleiding genoten en houdt mijn vakkennis up to date.

Vanwege de spirituele kant ben ik afgestudeerd als filosoof aan de Nijmeegse Universiteit, heb ik allerlei scholingen gedaan binnen Boeddhistische en antroposofische tradities en heb ik een opleiding tot sjamaan gevolgd.

Wil je meer weten? Kijk op mijn website!


Touching Sound: zangtechniek, spraakvorming, presentatietraining.

Eric van Grootel.

Kokstraat 21
7211AN Eefde

Lid van beroepsvereniging

Gedegen zangtechniek, spraakvorming, presentatie en charisma-training.