Reiki: een Handreiking om daarna op eigen kracht je weg te volgen.

Nico Michielsen
Eck en Wiel

Je gezondheid in eigen handen! Reiki brengt dat wat niet in evenwicht is weer in balans, zowel op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Een Handreiking om daarna op eigen kracht je weg te volgen.

Nico Michielsen
Een Handreiking om daarna op eigen kracht je weg te volgen.
Wat is Reiki?
Het leggen van de handen op het lichaam van een mens of een dier om pijn te verzachten of weg te nemen is al zo oud als de mensheid zelf. Deze eenvoudige handeling vormt de basis voor alle technieken van genezen door aanraking.
De Japanse Dr. Mikao Usui (1865-1926) herontdekte rond 1900 de methode waarbij Ki (levensenergie) gebruikt kan worden als genezende energie en daar waar de energie stagneert deze weer vrij te laten stromen. Usui gaf deze helende en genezende energie de naam Reiki.

De werking van Reiki
De methode is even eenvoudig als doeltreffend, door de handen op bepaalde plaatsen op het eigen of een ander lichaam te leggen wordt de energie via de handen doorgegeven.

Je gezondheid in eigen handen!
Reiki brengt dat wat niet in evenwicht is weer in balans, zowel op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De werking van een Reiki behandeling raakt je en geeft je een gevoel van geborgenheid. Je wordt je meer bewust van je lichaam en je ervaart een diepe ontspanning. Tijdens de behandeling gaat de ademhaling langzamer, de bloeddruk daalt en gevoelens kalmeren. Na een Reiki behandeling voel je je vaak lichter en energieker.
Toch kan men nooit beloven of garanderen dat met een Reiki behandeling een bepaalde kwaal geneest, men kan alleen beloven dat Reiki positief inwerkt op iedereen die een behandeling krijgt. Het blijft erg belangrijk om contact te houden met je huisarts en/of specialist. Reiki is géén vervanging van de reguliere geneeskunst, maar kan wel aanvullend werken.

Reiki
* bevordert het natuurlijke genezingsproces
* versterkt het immuunsysteem
* ontspant en vermindert stress
* versterkt de levenskracht
* verlicht de pijn
* brengt je geestelijk in balans.

Een Reiki-behandeling duurt ongeveer een uur.

Reiki Cursus
Je hoeft niet aan speciale voorwaarden te voldoen om een Reiki cursus te volgen. Een open instelling en een warm hart zijn voldoende om aan een Reiki cursus mee te doen. Reiki 1 wordt meestal in een weekend. Reiki 2 en 3 workshops worden in overleg gegeven. Naast theorie wordt er veel praktisch geoefend. Na afloop van de workshop ontvangt je een certificaat.Oefenavonden
Ervaringen kunnen worden gedeeld, waarbij alles mag, maar niets moet. Het is oefenen, geven en ontvangen in veilige, open en geborgen sfeer. Wil je meer weten over een Reiki cursus, een Reiki behandeling of de oefenavonden, laat dat dan even weten. Kijk op de website, mail of bel voor de juiste data en aanvangstijden.

Nico Michielsen,
Ganzert 28, 4024 BS, Eck en Wiel
G.S.M.: 22451998 E-mail: Website: reiki-tiel
Lid van vereniging Reiki Masters Cirkel m96/0619

Over Nico Michielsen

Na mijn opleiding tot Psychotherapeutisch Werker ben ik me blijven scholen in het werken met mensen met psychosociale moeilijkheden. Daarvoor volgde ik cursussen op het gebied van o.a. intuïtieve ontwikkeling, hypnose, NLP en gesprekstechnieken.

In de loop der jaren heb ik ook deelgenomen aan een Cursus voetreflex, Cursus Holistisch Pulsen, Shiatsu drukpunten, Intuïtieve Massagetechnieken en EFT.

Tijdens mijn Reiki zoektocht mocht ik in New York een aantal keren samenwerken met zeer gedreven Reiki leraren. Ik werd daar onderwezen in Reiki technieken door Hyakuten Inamoto, William Lee Rand, Hirosho Do en Laurell Gaia. Ook mocht ik ervaren wat het is om te werken met Engelen Energie gegeven door Walter Lübeck.

1979 - 1983 Opleiding tot Psycho - Therapeutisch Werker , SPOH Utrecht, 22-11-1995 Touch for Health Basic, 03-12-1995 Reiki Usui First Degree, Dick Nijssen,

10-02-1996 Reiki Usui Second Degree, Annie van der Meer

04-09-1996 Reiki Usui 3A, Thea Boelen

18-07-2000 Reiki Master Usui 3B, Thea Boelen,

09-02-2001 TouchPro Stoelmassage

05-09-2002 Karuna Reiki Master, Laurelle Shantie Gaia, New York

30-2002 Intuïtieve Reiki Technieken Zoetermeer

21-09-2003 Usui Reiki Ryoho International, Hiroshi Do, Denemarken

07-2008 Basic course Quantum - Touch, Patouch, Doetinchem

05-12-2010 Core Transformation, Mervyn S Foster, Doetinchem

19-2016 Usui Reiki Ryoho Shinpiden Level III, Frans Stiene, New York

Reiki lineage van Nico Michielsen in het systeem Usui Reiki Ryoho:

1 Usui Mikao (founder of the system)

2 Kanichi Taketomi (3rd president of the Usui Reiki Ryoho Gakkai)

3 Koyama Kimiko (6th president of the Usui Reiki Ryoho Gakkai)

4 Doi Hiroshi (current menber of the Usui Reiki Ryoho Gakkai)

5 Frans Stiene

6 Nico Michielsen

 

Mijn gereedschapskoffer zit boordevol kennis en technieken, maar het meest gebruik ik naast mijn intuïtie natuurlijk mijn nuchtere verstand.

Reiki is geen therapie op zich, maar kan alle andere vormen van hulpverlening ondersteunen en verstreken.
Hou vooral contact met je huisarts en/of specialist


Nico Michielsen

Nico Michielsen

Ganzert 28
4024 BS Eck en Wiel

Lid van beroepsvereniging

    Cirkel
Reiki: een Handreiking om daarna op eigen kracht je weg te volgen.