Lichaamsgerichte psychotherapie

eTransvision
Lisse

Lichaamsgerichte therapie is een holistische psychotherapie die gebruik maakt van de wijsheid van het lichaam om klachten beter te begrijpen en te behandelen.

Wanneer een mens geboren wordt, zijn onze lichaamssensaties onze eerste kennismaking met onszelf en onze omgeving. Ons lichaam reageert op alles wat er met ons gebeurt. We ervaren met ons lichaam of onze omgeving veilig is of onveilig. Als het veilig is reiken we uit, laten we onszelf zien en geven we onszelf over aan de ervaring. We hebben vertrouwen in onszelf en onze omgeving. Bij een onveilige omgeving krimpen we ineen en verbergen we onszelf. We kunnen de omgeving niet vertrouwen en kunnen op den duur ook niet meer op onszelf vertrouwen door alle verwarring. Door deze dynamiek kunnen spierspanningen of pijnlijke plekken in ons lichaam ontstaan. We kunnen hierbij ook op den duur het contact met ons lichaam geheel of gedeeltelijk verliezen. Hiermee verlies je tegelijkertijd de verbinding met je levensenergie.

In lichaamsgerichte psychotherapie proberen we samen de levensenergie opnieuw te laten stromen door spanningen in je  lichaam te verzachten of te verhelpen. Hier werk ik in de verbinding tussen je lichaam en je gedachten en gevoel. Het is een holistische therapie waarin gedachten, emoties, lichamelijke sensaties en zingevingsvraagstukken aan de orde  kunnen komen, in afstemming op wat je wilt bereiken. Algemene doel van de therapie is meer verbinding met je levensenergie, de verbinding met je lichaam, jezelf en wat voor jou belangrijk is. Van hieruit kun je je weer vrijer bewegen en de inspiratie ervaren om je doelen te bereiken.

Over eTransvision

Vanuit mijn interesse in de gezondheid van de mens, ben ik onderzoek gaan doen en ben ik verder gespecialiseerd geraakt in methoden die de algehele gezondheid kunnen verbeteren. Met deze inzichten en kennis kon ik in mijn werk steeds beter inspelen op de vraag om de algehele gezondheid te verbeteren. Een van de sleutels hiervoor is om meer verbinding te bewerkstelligen met jezelf, anderen, en de wereld om je heen.

Opleidingen : Doctoraal Gezondheidswetenschappen, lerarenopleiding, Sociale Academie, Filosofie, Touch for Health, Meditatie, Healing en Reading, Familieopstellingen, Opleiding Energetic Integration (Neo-Reichiaanse therapie) een lichaamsgerichte therapieopleiding, Transformational breath, AFFS (Academy For Future Science), 2 jaar studie Therapy Mastermind Circle van Diane Poole Heller; over Hechting en Trauma.


eTransvision

Karin Sillevis

Rosaspierstraat 2
2162 JV Lisse

Lid van beroepsvereniging

Lichaamsgerichte psychotherapie