Maak de essentie zichtbaar en creëer ruimte voor verandering

Vanuit Essentie
Lisse

Heb je last van beperkende overtuigingen, onverwerkte gebeurtenissen, of zit je niet lekker in je vel? Wil je betere keuzes maken in je werk en privéleven? Jezelf durven zijn? Integratieve therapie bij Vanuit Essentie kan je hierbij ondersteunen.

Ruimte maken voor verandering
Wil je je niet langer laten leiden door beperkende gedachten? Heb je last van vage lichamelijke klachten? Sta je op een belangrijk kruispunt in je leven en twijfel je aan de volgende stap? Heb je behoefte aan het oplossen van problemen of het verwerken van gebeurtenissen uit het verleden? Therapie kan je daarbij ondersteunen.

Het kan zijn dat je in een fase zit waarin je geblokkeerd lijkt te zijn. Alles wat eerst zo duidelijk was lijkt nu niet meer te werken. Je vraagt je af wie je bent, waarom je je op een manier gedraagt die niet constructief is. Je zit niet lekker in je vel, en dit heeft een ongewenste uitwerking op je zelfbeeld, je gezondheid, je privéleven en/of je werk. Zo kan het zijn dat je worstelt met : 

  • Onzekerheid
  • Emotionele problemen
  • Vage lichamelijke klachten
  • Beter leren omgaan met hooggevoeligheid (HSP)
  • Leren (h)erkennen en uiten van emoties en gevoelens
  • Begeleiding bij dilemma’s
  • Balans werk en privé
  • Zingeving

Wil je hiermee aan de slag, zodat je weer plezier krijgt in je leven?
De therapeutische begeleiding is gebaseerd op de meest werkzame aspecten uit zowel klassieke psychotherapie als moderne varianten. Als integratief therapeut maak ik gebruik van gespreksvoering, NLP, systemisch werk (individuele opstellingen), regressie, visualisaties  en focussing.

Therapie vergoeding
Mogelijk kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het sessie tarief wegens mijn registratie bij de Vereniging van Integraal Therapeuten. Je kunt dit bij je zorgverzekeraar navragen. De therapie valt onder alternatieve en/of natuurgeneeskunde.

Over Vanuit Essentie

Hoi! Mijn naam is Annemiek van Wijnbergen, en ik woon in Lisse. Als hoog sensitief persoon (HSP) groeide ik op met de aangeleerde overtuiging dat hoogsensitiviteit onhandig was. De opmerkzaamheid, het bewust zijn van de ander, van sferen, van details. Ik kreeg de boodschap mee dat ik het beste zou kunnen functioneren in de maatschappij als ik die aspecten ondergeschikt zou maken. Zo gezegd, zo gedaan. Maar je ware aard laat zich (gelukkig!) niet negeren… 

En dus voelde ik op een bepaald moment dat ik echt mezelf wilde zijn, een sensitief persoon. Ik zocht contact met gelijkgestemden, leerde mijn gevoeligheid op waarde schatten, en deed mee aan inspirerende workshops en retreats. Dat hielp enorm om de aangeleerde overtuiging los te laten en steeds meer vanuit mijn essentie te leven. Daarnaast groeide mijn interesse om anderen te begeleiden in bewustwording. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt als communicatiemanager volgde ik een opleiding tot integratief therapeut. Sinds de start van mijn praktijk Vanuit Essentie in 2007, heb ik aanvullende opleidingen gevolgd, waaronder Post-HBO loopbaancoach, Professioneel coach, Familie & Organisatieopstellingen, en medische & psychosociale basiskennis. Mijn (heldere) gevoeligheid is mijn kracht geworden, en deze zet ik met veel plezier in tijdens sessies. 

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Hartelijke groet, Annemiek van Wijnbergen


Vanuit Essentie

Annemiek van Wijnbergen

Heereweg 59
2161AD Lisse

Maak de essentie zichtbaar en creëer ruimte voor verandering