Serene Ruimte; Professionele trainingen en activiteiten vanuit de Eenvoud van Yoga & Ayurveda.

Serene Ruimte
Nijmegen

Serene ruimte, in contact Zijn met je innerlijke ruimte en rust en waar dat is, dat is waar je bent. Wees nieuwsgierig, open, en bereid om oude patronen en overtuigingen die niet meer werken, los te laten. Zelfzorg in Eenvoud.

Professionele trainingen en activiteiten vanuit de Eenvoud van Yoga & Ayurveda.
Het gaat hier, om in het contact te Zijn met je innerlijke ruimte en rust en waar dat is, dat is waar je bent.
Wees nieuwsgierig, open, geinspireerd en bereid om oude patronen en overtuigingen die niet meer werken, in het hier en nu, los te laten.    Serene ruimte en rust begint bij zorgen voor jezelf. Ayurveda beschouwt iedere persoon als uniek!
De diagnose wordt gebaseerd op de individuele toestand van de client.
Op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau.
Optimaliseren van de gezondheid om ziekten te voorkomen.
Eenvoud Waarheid en Liefde in wie je mag Zijn!   
Bij Serene Ruimte is er aanbod in verschillende Ayurveda trainingen: 

  • 3 daagse Ayurveda en zelf- massage/zorg
  • 1 daagse Ayurvedische voetmassage
  • 1 daagse Ayurvedische hoofdmassage
  • Ayurveda en reis door het lichaam met de Marma's en Dagelijkse routine
  • En natuurlijk de 5 daagse Ayurvedische Massage Training om anderen te masseren.

"Letterlijk goed in je VEL zitten." 
Het resultaat van de ABHYANGA massage!  Serene Ruimte biedt meer: 
Borstgezondheid bevat informatie wat je kan doen om je borsten zo gezond
mogelijk te houden, zacht en pijnvrij. Ontdek ook VLOW®borstweefselbehandelingen.
Samen met de vrouwenpoli in Boxmeer organiseren we informatieavonden over Borstgezondheid

“Vrouwen mogen de zorg en aandacht
die ze verdienen ontvangen. 
De vrouw, mag vrouw zijn.
Zacht en krachtig”

i9 Waterfles;
Vitaal water wat je lichaam vloeiend binnenstroomt.
Vitaal water dat een reinigend en vitaliserend effect geeft.
Serene Ruimte biedt informed waterproeven 1x per maand aan.

Over Serene Ruimte


Mijn naam is Miranda van Zanten en tel 47 jaar in dit leven. Moeder van 3 kinderen. Mijn passie voor Yoga en hoe Yoga te beleven in het dagelijkse leven is 20 jaar geleden ontstaan. Ik ben opgeleid door mijn toenmalige Yoga docente, Flim van Schelt. Toen Flim “Flims Yoga Studio” opende in Alphen aan den Rijn, kreeg ik de gelegenheid twee yogalessen per week te geven. Van 2002 t/m 2009 heb ik dat met veel plezier gedaan. Ook gaven we samen les in Ayurvedische massage training. Na een niet al te lange tijd erna ben ik mijn Yoga lessen uit gaan breiden in een spiritueel centrum in Langeraar (ZH) van 20t/m 2010.
In 2009 ben ik verhuisd van het westen van het land naar Gelderland. De yogalessen heb ik vanaf 2010 tot maart 2016 voortgezet in een mooie yogaruimte in Alphen aan de Rijn. Ook zijn er vanaf 2010 twee yogagroepen gestart in Wijchen en Nijmegen.Bewust leven, bewust voelen en bewust zien. Iedere dag, ieder moment opnieuw en daar naar handelen. Lichaam, geest en ziel op elkaar afstemmen. Maak het leven overzienbaar, eerlijk, ruim, plezierig en vol (universele) liefde. 

In de Yoga lessen zijn we bezig met het lichaam sterker, ruimer en leniger te maken. Voor mij een ingang om in de lessen tot een dieper en breder bewustzijn te komen en dit mee te nemen in het dagelijks leven. Ook tijdens de individuele consulten en massagecursussen of workshops die ik mag geven, wil ik dit stukje meer meegeven.

Naast het geven van Yoga lessen en massage trainingen werk ik zelfstandig als Natuurgeneeskundige therapeut (vanaf 2005) in huisartsenpraktijk Hypericon in Nijmegen. Tevens centrum integratieve geneeskunde. Ik geef onder andere therapie vanuit de Ayurveda levens/ geneeskunst, Dorn wervelcorrectie en Shamballa healing, Vlow®borstweefselbehandeling.

Training in Ayurvedische massage. Deze training in de Ayurvedische massage van Harish Johari geef ik al ruim tien jaar.
Opgezet samen met Flim van Schelt. Deze training ben ik voort gaan zetten in cursus centrum Umai in Alphen aan de Rijn en van 2007-2013 als docente bij Massage In Beweging in Alphen aan de Rijn. Momenteel worden de trainingen voortgezet in Nijmegen.
Mijn opleiding voor de Hatha Yoga ligt o.a bij de Saswitha Stichting, school voor Yoga en Wijsbegeerte en mijn ervaringen in mijn dagelijks leven.
De Ayurvedische massage eveneens bij de Saswitha Stichting, de verdiepingsopleiding bij Drs Alaknanda Roa. Adem, Meditatie en Healing bij Hen Straver. Dorn Therapie bij het Dorn Instituut te Ommen. Yoga en Ayurveda Health opleiding in Belgie. 
Als er gevraagd word wat spiritualiteit voor mij betekent: spiritualiteit is voor mij Aarden, vanuit deze geaardheid je oprichten naar boven (universum) om zo de juiste kennis en wijsheid te mogen ontvangen. En vanuit deze twee uitersten aarden en oprichten zal ons hart worden geopend. Hoe dieper de geaardheid, hoe subtieler de verbinding met de kosmos en wees in Liefde vanuit het Hart. De sleutelwoorden die mij elke dag bijblijven als woorden van Avatar Babaji (Haidakhan): Waarheid, Eenvoud en Liefde.

Namasté,

Miranda


Serene Ruimte

Miranda van Zanten

Berg en Dalseweg 83
6522BC Nijmegen

Lid van beroepsvereniging

Serene Ruimte; Professionele trainingen en activiteiten vanuit de Eenvoud van Yoga & Ayurveda.