Mesologie-Massar, gezondheidszorg in een breder perspectief.

Kees Massar Mesoloog
Delft

Mesologie is een vorm van geneeskunde die de reguliere kennis combineert met de inzichten van een aantal andere zienswijzen. Hierdoor ontstaat een bredere kijk op ziekte en gezondheid. Een mesoloog behandeld geen klachten maar zoekt naar de oorzaak v

Als mesoloog kijk ik naar het fysiologisch functioneren. Ik zoek naar een onderling verband tussen de verschillende klachten.

Ons lichaam heeft een enorm compensatie vermogen. Als er ergens een probleem ontstaat is er over het algemeen een ander stukje dat een deel van de functie kan opvangen. Dit gaat wel ten koste van de capaciteit van het ondersteunende orgaan. Met als gevolg dat na verloop van tijd ook dat orgaan steun nodig heeft van een ander orgaan. Dit vermogen tot compenseren is wel eindig. Op dat moment zullen er klachten ontstaan die zich uiten in de functie van het laatste orgaan.

Heel veel van deze oorzaken liggen binnen ons huidige voedingspatroon. Aangezien we al ons voedsel zo lang mogelijk willen kunnen bewaren wordt het zo behandeld dat het niet bederft. Helaas is onze spijsvertering gebaseerd op dit bederf. We moeten alles afbreken om er de juiste voedingsmiddelen uit te kunnen halen. Als dit proces bemoeilijkt wordt is het voor ons lichaam niet altijd meer goed af te breken. Met als gevolg een spastische darm. Veel ongemak maar je gaat er niet dood aan dus leer er maar mee leven. 

Wil je weten of de mesologie iets voor jou is kan je geheel vrijblijvend een vragenformulier opvragen, invullen en terugsturen. Ik kijk dan of ik als mesoloog iets voor je kan betekenen.

Over Kees Massar Mesoloog

Mijn naam is Kees Massar. Al op heel jonge leeftijd was ik al heel geïnteresseerd in hoe dingen werken en hoe ze in elkaar zitten. Alles moest uit elkaar worden gehaald. Daarna was er altijd de uitdaging van het in elkaar zetten. Met, zeker op jonge leeftijd, wisselend succes.

Dat is een van de redenen waarom ik chemisch analist geworden ben. Een prachtig vak maar met weinig uitdaging op de langere termijn. Dus van beroep gewisseld en jarenlang als meubelmaker en glazenier gewerkt. Dingen verzinnen en vervolgens maken. Kortom het in elkaar zetten goed leren. Daar heb ik ook jarenlang cursussen in gegeven omdat het delen van kennis ontzettend leuk en leerzaam is.

Daarna kwam ik in aanraking met de polariteitsmassage. prachtig om te doen en boeiend wat je kon bereiken met eenvoudig iemand aanraken. Dat is de reden waarom ik in een sauna ben gaan werken als masseur. Ondertussen ben ik bij het opleidingsinstituut waar ik heb leren masseren cursussen gaan geven. Er is geen betere manier om een vak te leren dan het overbrengen op andere mensen.

Na verloop van tijd wilde ik een eigen praktijk beginnen. Hiervoor moest ik een diploma medische basiskennis halen. Dat ben ik gaan doen op de academie voor mesologie. Dat is de plek waar ik thuis ben gekomen. Alles viel op zijn plaats. Ik ben sinds 13 jaar werkzaam als  Mesoloog en leer nog elke dag bij. Kortom een uitdaging waar geen einde aan lijkt te komen.   


Mesologie-Massar

Kees Massar

Nieuwe Plantage 28
2611 XJ Delft

Lid van beroepsvereniging

Mesologie-Massar, gezondheidszorg in een breder perspectief.