Heel de stem - hartgrondig zingen

Heel de stem
Enschede

Wil je opnieuw luisteren naar jouw stem? Vanuit zachtheid en compassie voor jezelf ontdekken je dat je niet alleen een stem hebt, maar ook een stem bent?  Of zingen met je gehele lijf, vanuit verbinding en het moment zelf? Ik begeleid je graag.

Je stem is de wegwijzer, gids en vertolker van wie jij bent. Zingend worden we geboren, maar als we leren praten, vergeten we dat we onze eerste klank zongen. In mijn beleving kan iedereen zingen en is er geen 'fout' of 'goed' zingen. In de vele jaren dat ik met stem en met mensen die zingen bezig ben, word ik nog steeds verrast door de reikwijdte van de stem en de helende kracht ervan. Vanuit die verrassing én verwondering wil ik je graag laten ervaren wat jouw stem voor jou kan betekenen.

Als stembegeleider laat ik je opnieuw luisteren naar jouw stem. Vanuit zachtheid en compassie voor jezelf ontdek je dat je niet alleen een stem hebt, maar ook dat je een stem bent. 

Als zangeres laat ik je zingen met je gehele lijf. Vanuit verbinding en het moment zelf, met aandacht in elke klank, toon of woord dat je zingt. Een proef(zang)les is altijd mogelijk.

In een individuele zangsessie kijken we samen naar jouw stemvraag of verlangen. Een eerste kennismaking vooraf met mijn werkwijze is altijd mogelijk.

Bij voldoende belangstelling geef ik ook graag workshops zang/stem in kleine groepen met ruimte voor individuele aandacht tijdens het zingen. Geef eens een zangworkshop cadeau aan jezelf of een ander. In overleg maken we dan een keuze voor een thema, muziek en karakter van de workshop. 

 

Over Heel de stem

Aimée Doudart de la Grée (1956) is zangeres en stemcoach. Zij zingt in koren, in kleine bezetting en af en toe solistisch. Zij heeft trainingen gedaan bij Loucas van de Berg (AMEG – Helende Stem) en Jean-René Toussaint (Stemwerk). Daarnaast volgde zij de opleiding tot life-coach bij het instituut CorCaroli.

In de klanktherapeutische opleiding Pansori (pansorisoundinstitute) die ze in 2016 afrondde, ontdekt ze de helende kant van zingen en de stem met zijn fascinerende uitwerking op alle niveaus van het menszijn: psychisch, emotioneel, mentaal en sociaal/spiritueel. Voor haar is klank het fundament van de schepping en ons bestaan. Met haar ‘Heel-de-stem’ benadering geeft zij vorm aan een voortdurend groeiende (h)erkenning van een noodzakelijke relatie tussen stem en het lichaam, en stem en bewustzijn. Een levenslang proces met verrassende wendingen en ontdekkingen.

Op dit moment komt de focus in haar ontwikkeling m.b.t. de stem te liggen bij de verbinding tussen het vormloze (klank) en de vorm (bijv. lied, gedicht, verhaal). Zo onderzoekt zij telkens opnieuw de vaak helende beweging van vormloos naar vorm om deze bewust te maken en toe te passen: in stemcoaching, als koorleider, klanktherapeut/klanksessies of in zangontmoetingen.

Sinds 9 jaar is zij de bezielende koorleider van Liederlijck, een huiskamervrouwenkoor in Enschede.


Heel de stem

Aimée F. Doudart de la Grée

Holtwiklanden 174
7542 JS Enschede

Heel de stem - hartgrondig zingen

Wat doe ik nog meer?

Horeca & Catering
100% biologische groente- en fruitpakketten
Katwijk
Kievit levert al ruim 20 jaar 100% biologische groente- en fruitpakketten. Naast een groente- of fruitabonnement heeft Kievit een biologische webshop. Naast biologische producten hebben we ook een biologisch-dynamisch assortiment.
Vrijwilligerswerk & Mantelzorg
Odensehuis Flevoland
Dronten
Odensehuis Flevoland is een inspirerende omgeving om elkaar te ontmoeten, samen activiteiten te ondernemen en te organiseren. Er is geen vast programma.De activiteiten bedenken de deelnemers zelf. De deelnemers met hun talenten vormen het hart van de
Creativiteit
Workshops natuurfotografie met je smartphone, Fotografie en Fotokunst
Delft
Bij de workshop Mindful Natuurfotografie ga je met de camera van je smartphone (en een opzet-lensje) op een nieuwe manier om je heen kijken. Bewuster, opener, aandachtiger en met oog voor vele details. Je maakt geen kiekje maar een echt mooie foto.
08okt
Workshop
Workshop Mindful NatuurFotografie met je smartphone
Delft
Een ontspannende, inspirerende middag in het groen waarbij je leert om een mooie natuurfoto te maken met je smartphone vanuit een mindful flow.
Coaching - Lifecoaching
NatuurBeGrip natuurcoaching
Delft
Coaching in en met de natuur. In 5 heldere sessies weer op koers in je leven.
Coaching - Lifecoaching
Hoogsensitiviteit en innerlijk kind, workshops en opstellingen
Amersfoort
Echt Om, om echt te zijn. Om naar buiten uit te stralen wie je van binnen bent. Als je uitstraalt wie je bent, dan trek je aan wat bij je past en wat goed voor je is. Daar word je een blij mens van.