Babymassage en Baby Yoga

Sweet Wellness Babymassage en Baby Yoga
Waverveen

De overgang van een warme, veilige en geborgen omgeving in de baarmoeder naar een grote mensenwereld, is voor je kindje een enorme verandering. Babymassage is een welkome aanvulling op het stimuleren van een gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Sweet Wellness is een erkende praktijk voor Babymassage en Baby Yoga en biedt verschillende individuele- en groepscursussen voor ouders, workshops en tevens trainingen voor pedagogische medewerkers en verpleegkundigen. Babymassage én Baby Yoga hebben positief invloed op een goede lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby. De massage en de yoga oefeningen stimuleren namelijk de spierontwikkeling, het immuunsysteem en de bloedsomloop, maar zorgt ook voor verbetering van de ademhaling en een goede ontwikkeling van de zintuigen. 
Tevens kunnen Babymassage en Baby Yoga erg nuttig zijn voor baby's met darmkrampjes, baby's die zich overstrekken, onrustig zijn, moeite hebben met slapen of veel huilen.
De massage heeft niet alleen positief invloed op de baby, maar ook op de ouder(s). Door je baby te masseren, leer je je kindje beter kennen waardoor je beter kunt inspelen op de wensen en behoefte van de baby. Dit komt de hechting ook ten goede. Bovendien wordt door het bewegen en ontspannen de emotionele band met de baby versterkt.
En wat zal het voor de ouder heerlijk zijn om in het dagelijkse drukke leven even van de vierde naar de eerste versnelling te kunnen gaan.

Over Sweet Wellness Babymassage en Baby Yoga

Voordat ik gestart ben met mijn praktijk 'Sweet Wellness', was ik vele jaren werkzaam in de gezondheidszorg. Ik kreeg echter steeds meer interesse in een ander werkveld. Met name baby's, peuters en kleuters zijn doelgroepen die mij altijd hebben geïnspireerd. Toen mijn zoontje werd geboren, merkte ik dan ook al snel dat ik meer wil en kan betekenen voor baby's. Vooral vanwege het feit dat je als ouder je eigen kindje voortdurend probeert te begrijpen, om zodoende optimaal te kunnen inspelen op de behoefte en wensen van je baby. Omdat de behoefte en wensen van een baby met name is gericht op de intense contacten met de ouder, ben ik uiteindelijk op het idee gekomen om een eigen praktijk babymassage en baby yoga te beginnen. Op die manier kan ik jou als ouder een stukje op weg helpen, zodat ook jij je kindje (nóg beter) kunt helpen bij zijn/ haar wensen en behoeften.


Sweet Wellness Babymassage en Baby Yoga

Marike den Braber

Kreekrug 11
3646 AZ Waverveen

Lid van beroepsvereniging

Babymassage en Baby Yoga