Innerlijk kind therapie

vijayayoga
Den Haag

Wat je in de eerste 6 jaar van je leven hebt meegemaakt bepaalt nu nog steeds je onbewuste reacties en keuzes

Innerlijk kind therapie neemt je mee naar binnen naar een ontmoeting met het kind dat je vroeger was. Je leert je bewust te worden van de verschillende delen (volwassene, kind) van waaruit je reageert op je leven en uit welke ervaringen die reacties zijn ontstaan. Je leert je bewust te worden van de lichamelijke gewaarwordingen die bij deze ervaringen horen (alles zit opgeslagen in je lichaam). Je leert in een veilige omgeving je emoties te ontladen en gaat voelen en begrijpen hoe belangrijk je emoties zijn voor je heelwording. Je leert hoe jij als volwassene nu voor jouw kind kan zorgen waardoor je niet meer op zoek hoeft in de buitenwereld naar dat wat je in je jeugd gemist hebt (liefde, aandacht, erkenning, steun). Uiteindelijk kun je leren te vergeven en kiezen voor nieuwe reacties en keuzes die je de mogelijkheid geven om volledig tot bloei te komen vanuit jouw innerlijke kracht.

Je kunt bij mij ook terecht voor Ademsessies, EMDR sessies en familieopstellingen (één op één en in groepsverband). Verder begeleid ik meditatieve yogalessen en actieve meditatie groepen. 

Over vijayayoga

Jarenlang ben ik op zoek geweest naar wat miste in mijn leven. Ik streefde hoge doelen en idealen na, allemaal buiten mezelf. Ik zweefde en maakte niet echt deel uit van het leven. Totdat ik erachter kwam dat ik op de vlucht was, en iets probeerde te vermijden. Met behulp van yoga en meditatie ben ik mijn blik naar binnen gaan richten. Ik ontdekte dat ik bang, boos en verdrietig was. Stapje voor stapje ben ik dit gaan onderzoeken. In de opleiding tot Primal Rebirth Therapeut kon ik de oude pijn onder ogen gaan zien en de bijbehorende emoties toe laten. Steeds kon ik iets meer aarden en in mijn lichaam gaan wonen. Ik ging me thuis voelen, durfde me te ontspannen en steeds meer van mezelf te gaan houden. De tijdsdruk die me jarenlang achtervolgde hield op en ik kwam vaker in dit moment. Het leven in dit moment is zo intens en zo prachtig, en ik heb de tools om mezelf er elke keer weer heen te brengen.

Ik ben enorm dankbaar voor alle prachtige technieken die mij hierbij geholpen hebben: Yoga, Meditatie, Emotioneel lichaamswerk, Ademtherapie, Innerlijk kind werk, familieopstellingen, EMDR, groepstrainingen, herwaardering counselen, reiki, massage, biodanza, chi-kung en mantra zingen.  


vijayayoga en therapie

Joëlle Bogaert

Maaswijkstraat 112
2586CH Den Haag

Lid van beroepsvereniging

Innerlijk kind therapie