Kunst & Coaching

BaanBeeld
Den Haag

Kunst - Kunstzinnige therapie - Intuïtief tekenen - Helend tekenen

Na de kunstacademie (St Joost in Breda) heb ik later de opleiding van kunstzinnig therapeut gevolgd aan de Hogeschool Leiden. Dit laatste om mensen kunstzinnig te begeleiden met hun persoonlijke bewustwording en ontwikkelingsvragen.

Beter leren omgaan met spanning en werkdruk; weerbaarheid en vitaliteit vergroten. Kunstzinnige oefeningen in alle eenvoud, dragen bij aan herstel van de balans tussen hoofd en hart. Tekenen en schilderen worden ingezet om blokkades op te heffen en beweging te brengen in wat is vast gaan zitten: vaak is dat onverwerkt verleden. Weer dicht bij jezelf komen, bewust van je innerlijke kwaliteiten en authentieke waarde is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven.

Mijn eigen werk kenmerkt zich door kleur en vorm die ontstaat vanuit het tekenen en schilderen zelf. In een meditatief bewustzijn en vanuit innerlijke stilte en rust teken/schilder ik met mijn gevoel als kompas en met kennis en ervaring als basis. Door omvorming van het bestaande en bekende, ontstaan er nieuwe lagen van waaruit schoonheid, verrassing en verwondering ervaren kunnen worden. Het één kan niet zonder het ander – afbreken en omvormen. Je kunt het een worsteling noemen, een transformatie of metamorfose… De onderlagen spelen mee zonder dat ze expliciet te zien zijn.

Die gelaagdheid geeft het werk een diepgang en weerkaatsing… als een spiegel van transformatie, vrede en geluk, om in te kijken en iets van jezelf in terug te vinden.”

 

 

 

 

Over BaanBeeld

Afgestudeerd als beeldend kunstenaar en kunstzinnig therapeut, heb ik mezelf steeds meer gericht op spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. 

Met kennis en jarenlange ervaring weet ik de intrinsieke kracht en specifieke eigenschappen van mensen te belichten en naar boven te halen. Ik maak veranderingsprocessen inzichtelijk en breng stagnaties in beweging.

Mijn schilderijen en tekeningen maken het onzichtbare zichtbaar; pure schoonheid en de beleving van harmonie, vanbinnen en vanbuiten.


BaanBeeld

Marie-Lisette Derks

Zeestraat 50
2518AB Den Haag

Kunst & Coaching