Hypnotherapie

Elquirin
Den Haag

Hypnotherapie is vooral behulpzaam bij problemen waar je, zonder dat je precies weet hoe, in terechtgekomen bent. In therapiesessies wordt de weg die je onbewust gegaan bent bewust gemaakt.

Hypnotherapie is vooral interessant voor die automatische patronen die ons veel last bezorgen en waar we geen controle over hebben: “onvrijwillige tranceverschijnselen” noemen wij dat. In een therapiesessie onderzoeken wij als therapeuten met onze cliënten hoe ze in die onvrijwillige trance en gewoontepatronen verzeild geraakt zijn. We lopen stapsgewijs na wat er aan het probleemgedrag voorafgaat en hoe de cliënt vervolgens steeds verder in haar of zijn probleem terecht komt. Door in een therapiesessie bewust al die stappen na te lopen wordt doorbroken dat je automatisch zomaar in je probleem schiet.

In onze praktijk wordt Hypnotherapie vaak verbonden met Inner Child therapie. Inner Child Therapie gaat uit van een visie waarbij op respectvolle en veilige wijze gewerkt wordt met (traumatische) ervaringen uit de kindertijd, van baby tot puber/adolescent.

Als iemand in contact komt met ervaringen uit de kindertijd bevindt zij/hij zich vaak niet in het hier-en-nu, maar deels in een andere tijd en bewustzijnsstaat. Deze vatten wij op als een trance. Een trance waar je vaak moeilijk uit kunt stappen. Hypnotherapie is bedoeld om mensen te helpen deze trance te los te laten. Dit loslaten biedt vrijheid en de mogelijkheid tot het maken van keuzes. 

Over Elquirin

Ik heb psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik ben afgestudeerd in de Sociale Psychologie als psycholoog/onderzoeker. Ik begon mijn loopbaan als docent psychologie en methodiek aan de Haagse Hogeschool.

Tijdens mijn werk als docent/psycholoog bij de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ontdekte ik hoe boeiend het is om op praktische wijze met mijn vak bezig te zijn. Hier ontstond het idee om een eigen therapiepraktijk te starten.

Deze praktijk bestaat al 27 jaren. Ik heb gewerkt met allerlei problematiek. Doordat ik veel met Inner Child Therapie werk, komen er vaak cliënten die als kind mishandeld zijn, emotioneel verwaarloosd werden of die als kind een van hun ouders verloren. Ik werk ook met problemen in relaties en met depressieve klachten. 

Ik ben als registertherapeut aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Deze beroepsvereniging waarborgt de kwaliteit van de aangesloten therapeutleden.

Mijn hele leven lang ben ik psychologie een boeiend vak blijven vinden. Ik heb de ontwikkelingen in mijn vak goed bijgehouden. Naar mijn mening is onze kennis en kunde als psychologen in de afgelopen decennia spectaculair toegenomen. Ik denk hierbij aan zaken als de ontwikkeling van de cognitieve psychologie, aan de nog steeds groeiende kennis van de neuropsychologie, het onderzoek naar hechtingsprocessen en aan de theorieën over het bewustzijn als een interactie tussen ons sociale brein en de omgeving. 


Elquirin

Louis Crijns

Bentinckstraat 23
2582 SR Den Haag

Lid van beroepsvereniging

Hypnotherapie

Wat doe ik nog meer?

Voetreflexologie & Voetzorg
Praktijk voor Bowen- en Reflexzonetherapie Monique van Holsteijn
Ede
Coaching - Diverse Coaching
Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel; alles is met elkaar verbonden. Bevrijd jouw (innerlijke)
's-gravenzande
Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel; alles is met elkaar verbonden. Ontdek en bevrijd je (innerlijke) kracht.
Kunstzinnige therapie
Margo Riphagen Creatieve en Energetische therapie en training
Dordrecht
Ik geef creatieve en energetische therapie aan volwassenen en kinderen. Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking, persoonlijke en spirituele groei, om gaan met angsten en relaties. Daarnaast leid ik coaches en therapeuten op.
Therapie (diverse)
Energetische reading & healing
Rheden
Haptonomie & Haptotherapie
Omarm jezelf i.p.v. met jezelf te worstelen! Haptonomie voor volwassenen en kinderen
Vorden
Wat voel je nu? Ja, nu, op dit moment? Weet je het niet? Of ben je niet blij met wat je voelt? Haptonomie biedt je een helpende hand: Samen met je lichaam ontdek je je gevoel en werk je hieraan. Haptonomie is op je lijf geschreven!
Lichaamsgerichte Therapie
Praktijk De Zilveren Maan - chakratherapie, voice dialogue, mindfulness, massage en coaching
Wijk bij Duurstede
Psychotherapie
Psychotherapie
Den Haag
Ondersteuning en begeleiding bij levensvragen: soms kom je er in je eentje niet uit en heb je een luisterende betrokken ander nodig.
Natuurgeneeskunde
Praktijk voor Bowen- en Reflexzonetherapie Monique van Holsteijn
Ede
Mijn Natuurgeneeskundige praktijk is gespecialiseerd in diverse technieken: Bowentechniek, Voetreflexzonetherapie en Sabaaydimassages (lichaamsmassages met kruidenstempels) In mijn praktijk staan Herstel, Balans, Preventie en Ontspanning centraa