Fysio Holistic Lisse - Fysiotherapie en stressreductie - “Goede zorg met hart voor de patiënt”

Fysio Holistic Lisse
Lisse

De praktijk richt zich, op holistische wijze, op fysiotherapie en spanningsklachten (uit bijv. privé situatie, werk, school(examen), (top)sporten, gewichtsbeheersing, slaapproblemen, chronische (pijn)klachten, hyperventilatie- en burnout klachten).

Fysio Holistic Lisse is een kleinschalige, laagdrempelige eenmanspraktijk gelegen in Lisse, het hartje van de Bollenstreek.

Mijn motto: “Goede zorg met hart voor de patiënt”

De praktijk richt zich op fysiotherapie al dan niet i.c.m. spanningsklachten. Spanningsklachten afkomstig uit bijvoorbeeld:

 • privé situatie/werkomgeving
 • school (examen)
 • (top)sporten
 • gewichtsbeheersing
 • slaapproblemen
 • chronische (pijn)klachten
 • hyperventilatie- en burnout klachten

Holistische benadering

De passie voor het menselijk lichaam en de mens achter de klacht, hebben gemaakt dat binnen de praktijk een holistische benaderingswijze standaard verweven is met de fysiotherapeutische behandeling. De klachten worden niet louter gezien als op zichzelf staande en lokale fenomenen maar als onderdeel van het gehele zijn van de individuele mens.

De behandeling van spanningsklachten gaat verder dan symptoombestrijding. De kracht van een fysiotherapeutische behandeling in combinatie met een holistische benadering zit hem in het bloot leggen van het deel van de ijsberg onder water!

Weten wat maakt dat een klacht zich manifesteert en op welke wijze wij zelf de klacht in stand kunnen houden of deze zelfs verergeren is een eerste belangrijke stap in het behandelingsproces. Deze stap zorgt ervoor dat wij meer in contact komen met ons lichaam.
De behandeling zoomt uit en het totale plaatje wordt bekeken en beoordeeld. Vandaar uit wordt er samen met u gezocht naar de juiste aanpak.

Behandelmethoden

Fysio Holistic Lisse maakt naast een fysiotherapeutische blik en behandelwijze ook gebruik van ondersteunende behandeltechnieken zoals:

 • BioFeedback
 • Hartcoherentie
 • Graded Activity
 • Coaching
 • Stressmeting
 • Mindfulness

Over Fysio Holistic Lisse

Sommigen onder ons zijn vaak lang zoekende om hun passie in het leven te ontdekken. Ik heb het geluk gehad dat het menselijk lichaam mij al geboeid heeft zolang ik me kan herinneren.

Mijn interesse en voorliefde voor het menselijk lichaam, de sport en mijn oprechte interesse in de mede mens zorgden ervoor dat de keuze fysiotherapie te gaan studeren een heel vanzelfsprekend iets was en mij ook op het lijf geschreven was. Steeds meer en meer kwam ik er achter dat het mij boeide om mensen die eigenlijk de band met hun eigen lijf kwijt zijn of er zelfs van vervreemd zijn geraakt tijdens hun levenspad, te enthousiasmeren met de cocktail van liefde voor mijn vak en voor het lichaam.

Ik geloof erg in mogelijkheden en positiviteit. Onze lichamelijke klachten kunnen ons op ons levenspad soms hinderlijk en lelijk in de weg zitten. Soms zo erg, dat we het als mens even niet meer zo zien zitten of erin geloven en ons leven laten beheersen en leiden door onze fysieke beperkingen en ongemakken. Juist op die momenten ervaar ik het als bijzonder als ik mensen binnen mijn praktijk ontvang die ik als fysiotherapeut mag behandelen. Samen in kaart brengen wat de doelstellingen zijn, de fysieke situatie ernaast te leggen, samen ons buigen over een aanpak van behandeling en mijn kennis als medicus delen zodat ik kan bijdragen aan het optimaliseren van de kwaliteit van leven en vitaliteit.

Ik vertrek vanuit een Holistische denkwijze waarbij ik lichaam en geest als één geheel zie en dit dan ook meeneem en integreer in mijn behandelingswijze.

Na de opleiding tot fysiotherapeut aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie (1985-1989) ben ik vanaf 1989 tot 2014 werkzaam geweest in verschillende particuliere praktijken in Noord- en Zuid Holland.

In 2010 richtte ik de praktijk De Motu Coaching op. Binnen deze praktijk hield ik mij bezig met coaching en stressreductie. Daarnaast was ik ook werkzaam als fysiotherapeut.

In 2014 heb ik Fysio Holistic Lisse opgestart. In deze praktijk komt al mijn kennis van fysiotherapie en stressreductie samen.

Ik ben CKR- en BIG-geregistreerd en tevens lid van beroepsvereniging KNGF.


Fysio Holistic Lisse

Luciënne Verwer

Vivaldistraat 75
2162 AB Lisse

Lid van beroepsvereniging

Fysio Holistic Lisse - Fysiotherapie en stressreductie - “Goede zorg met hart voor de patiënt”