Mindfulness & Communicatie

Judith Kars - Heanig An Mindfulness
Zutphen

Trainingen in communiceren, voor als je meer verbinding wil ervaren in het contact met anderen. Wat ontstaat er als je echt luistert en in aandacht spreekt? Je leert technieken die waardevol zijn voor je werk én in de persoonlijke sfeer.

Over Judith Kars - Heanig An Mindfulness

Ik ben opgegroeid op het Overijsselse platteland en voel me verbonden met natuur. Mijn cursisten voelen dit, want vaak heb ik deelnemers die ik ook graag buiten zijn. Ik geef mijn lessen in een eenvoudige, liefdevol verbouwde studio middenin de woonwijk De Hoven. Deze ligt vlak bij De IJssel, zodat je tijdens stiltedagen lekker in de uiterwaarden kunt wandelen. 

Mijn  eigen kennismaking met mindfulness was rond het jaar 2000. Ik verbleef meerdere keren in het klooster van Tich Nhat Hanh. Deze boeddhistische monnik maakte het begrip Thich Nhat Hanh breed bekend in het Westen. Mindfulness heeft me nooit meer losgelaten. De gecombineerde aandacht voor lijf, geest en omgeving maakt dat ik me thuisvoel in de wereld.

Inmiddels vind ik heel veel plezier in het begeleiden van deelnemers om zelf mindfulness toe te passen in hun leven. Niet als een religie of filosofie, maar als een manier om anders om te gaan met stress en andere moeilijkheden. Ik raak niet uitgeleerd op dit terrein. Mijn eerste basisopleiding volgde ik bij het Centrum voor Mindfulness van het Radboud UMC. Een plek vol passie voor zowel medische wetenschap als de oorspronkelijke boeddhistische kennis over hoe om te gaan met menselijk lijden.

Naast basistrainingen geef ik de training mindfulness verdiepen & mindful communiceren (MVMC). Verder werk ik als tekstschrijver eenvoudig Nederlands, en geef ik lessen gezond koken met een klein budget.


Heanig An Mindfulness

Judith Kars

Ida Gerhardtsingel 171
7207 CM Zutphen

Lid van beroepsvereniging

Mindfulness & Communicatie