Persoonlijke groei Lichaamswerk

Integraal lichaamswerk bij chronische spanningsklachten en traumaverwerking
Nijmegen

Gedurende een traject van een afgesproken aantal sessies streven we naar het verminderen of laten verdwijnen van jouw spanningsklachten. Vaak zijn deze chronisch van aard en belemmeren zij een goed en prettig functioneren. Dit kan samengaan met gevoelens van onzekerheid, krampachtig gedrag in sociaal verkeer, of bijvoorbeeld slaap- en concentratieproblemen veroorzaken. Angstgerelateerde klachten en spanningsklachten gaan vaak hand in hand.

Een teveel aan spanning kan ook lijden tot fysieke klachten. Pijnlijke of stijve spieren, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en zware, langdurige vermoeidheid komen vaak voor. Door zorgvuldige begeleiding in de vorm van gesprekken, massagetechnieken en lichaams-gerichte ontspanningsoefeningen kan ik je helpen de spanning los te laten en je lichaam weer te voelen. Vrijwel alle spanningsklachten zijn te behandelen, ongeacht de achtergrond.

Massage

Integrale massage richt zich op het herstellen van de natuurlijke balans waardoor een disharmonie in jouw functioneren of welbevinden wordt opgeheven.

De Derde Vorm is een massagetherapie waarin ik je zeer zorgvuldig en volledig afgestemd begeleid wanneer angst of schaamte aanraking verhindert.

Integraal lichaamswerk

De massages worden ondersteund door oefeningen uit de haptonomie, (bio-energetische) bewegingsoefeningen of andere lichaamsgerichte oefeningen die je dichter bij je gevoel brengen en helpen een teveel aan spanning los te laten. Een aantal van deze oefeningen kun je ook thuis toepassen.

Meer informatie lees je op mijn site.

Biografie / Over Arno van Haren

Massage

Ik werk op HBO-niveau en heb opleidingen gevolgd bij Human Touch in Nijmegen, Biopulse in Avignon (Frankrijk, 2015) en Positive Touch in Arnhem (2017.) Om de zorg die ik bied meer toegankelijk te maken heb ik bij het Civas de opleiding Medische Basiskennis/Plato gevolgd (2018.) Mijn behandelingen komen bij een groot deel van de zorgverzekeraars voor vergoeding in aanmerking. Door bij- en nascholing, het volgen van workshops, uitwisseling met collega’s en deelname aan intervisiegroepen blijf ik in ontwikkeling. De komende jaren verdiep ik me verder in begeleiding bij trauma- gerelateerde spanningsklachten.

Coaching & begeleiding

Na mijn opleiding Sociale Dienstverlening ben ik in 2010 afgestudeerd als transformationeel coach & trainer bij Wagner Group Orbis. In juni 2018 eindigde mijn driejarige opleiding aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP). Dankzij deze opleidingen, waarin veel aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling en energetisch lichaamswerk, heb ik geleerd vanuit bezieling en vertrouwen mijn huidige werk invulling en verdieping te geven.

Praktijkruimte

Mijn praktijkruimte is in het bedrijvencentrum op de Groenestraat 294, een rustige en goed bereikbare locatie. Je kunt gratis parkeren bij Albert Heijn aan de andere  kant van de straat.. De alternatieve locatie is in de Hoefkamp in Lindenholt.

Praktijk voor Ontspanning Nijmegen
Arno van Haren

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: