Persoonlijke groei Sport en Beweging

Alexander Techniek Praktijk Free-up
Haarlem

Alexander Techniek is een simpele en praktische methode, waarmee je je lichamelijke en mentale functioneren kunt verbeteren.

Het wordt veel toegepast door professionele musici, dansers, sporters en acteurs. Buiten deze werkvelden is het echter niet zo bekend. In Nederland zijn veel mensen bekender met oefentherapieën zoals Mensendieck, Feldenkrais (die een leerling van F.M. Alexander was), en Cesar therapie. Wereldwijd is Alexander Techniek echter veel bekender dan deze methodes en is Alexander Techniek wijder verspreid. Op dit moment zijn er ongeveer 3000 Alexander leraren actief, en bestaan er beroepsverenigingen in 18 landen. In Nederland zijn zo'n 300 leraren actief.

Wil je als sporter leren om efficiënter te bewegen en betere prestaties neer te zetten? Kom dan voor een proefles! Free-up is gespecialiseerd in zwemmen (zie ook de andere vermelding in deze rubriek), maar ik geef ook regelmatig les aan mensen die paardrijden (heel effectief!), zeilen (ik ben bevoegd zeilinstructrice), hardlopen, voetballen, tennissen, atletiek, boogschieten, etc. We analyseren samen wat je precies doet, wat je denkt, welke spieren erbij betrokken zijn, en wat er effectiever zou kunnen. Ook geschikt bij blessures (en voorkomen ervan).

Alexander Techniek Praktijk Free-up is gevestigd aan de Bakenessergracht 41 te Haarlem en gespecialiseerd in musici. Iedereen die wil leren lichter en vrijer te bewegen, jezelf efficiënter aan te sturen en optimaler te presteren in je werk, hobby en sport, is van harte welkom. Alexander Techniek kan ook zeer effectief zijn bij nek- en rugklachten.

Alexander Techniek Praktijk Free-up
Esther Visser

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.