Persoonlijke groei Meditatie

Body-Mind Tao Training
Haarlem

Body-Mind Tao, een training gebaseerd op het Universal Healing Tao systeem (UHTS), komt voort uit de oude Chinese Taoïstische traditie van de innerlijke alchemie en de vijf elementenleer. Het is een geaard systeem voor zelfontwikkeling en geeft ondersteuning bij fysiek, mentaal en emotioneel evenwicht.

De training bestaat uit lichaamsoefeningen (chi kung) en geleide meditaties die je helpen emoties te stabiliseren en je lichaam sterk en veerkrachtig te maken. 

Volgens de Chinese geneeskunst huizen onze emoties in onze organen en kan lichamelijke gezondheid niet los worden gezien van iemands houding en emoties. Emoties zijn een vorm van energie. Van sommige emoties krijg je energie, van andere word je moe. Als we aan emoties vasthouden stolt die energie en dat geeft spanning. Als spanning te lang in je lichaam huist vermindert je weerstand en kan je ziek worden. We besteden daarom aandacht aan onze organen en worden bewust van de intelligentie ervan. Je leert de techniek van de Zes Helende Klanken waarmee je spanning (hitte) in een orgaan kunt ontspannen (koelen). Je leert hoe de seizoenen resoneren in de organen. Hoe ze komen en gaan...

De techniek van De Innerlijke Glimlach leert je zonder oordeel naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Met zachte blik en een kalm hart ben je aanwezig in je centrum, je buik. Je leert te staan als een boom, diep geworteld in de aarde. Hoe dieper je geworteld bent in de aarde, des te groter is je potentieel voor spirituele groei.

 


 

Body-Mind Tao
Nikki Broos

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.