Gezondheid Eten & Drinken

Korenmolen de zandhaas
Santpoort

Korenmolen de Zandhaas is een levendig en eigentijds bedrijf in een traditionele setting. Een monument in bedrijf dus. In de uit 1779 daterende molen wordt door middel van windkracht tussen molenstenen op authentieke wijze graan gemalen.

Deze wijze van malen draagt ertoe bij dat de producten van de molen uniek en van de beste kwaliteit zijn. Bovendien is het een toonbeeld van duurzaam  produceren.

Op de begane grond bevindt zich de molenwinkel waar verschillende producten voor de thuisbakker te koop zijn. Daarnaast wordt geleverd aan een groot aantal ondernemingen verspreid over het hele land.

Het malen met molenstenen van diversen soorten graan tot meel,een traditie die al 500 jaar in Santpoort plaatsvind. Het echte een enige volkorenmeel komt van molenstenen. Malen, builen, mengen van tarwe, rogge, haver, gerst, spelt, mais, milo, kamut, boekweit, soja, lijnzaad.

Als molenaar proberen wij het ambacht van molenaar in stand te houden, daarmede een windkorenmolen als levend monument in het dorp een plaats te geven.

Jos kors ambachtelijk molenaar vof korenmolen de zandhaas
Jos kors

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.