Gezondheid Natuurgeneeskunde

Mesologie brengt mensen in evenwicht
Haarlem

Mesologie is een unieke combinatie waarbij kennis uit oosterse en westerse natuurgeneeswijze wordt geïntegreerd met reguliere medische kennis. Een kijk op de totale mens en niet alleen op de klachten.

Bij mesologie staat het begrijpen van de klacht en de achterliggende oorzaak centraal. Door de verschillende geneeswijzen te combineren krijg ik een helder inzicht in het totale functioneren van je lichaam, zo kan ik uitzoeken waar de disfuncties zitten en hoe je klachten zijn ontstaan.

Ik behandel een groot scala aan begrepen en onbegrepen gezondheidsklachten voor iedereen, van jong tot oud.
Van vermoeidheid, hormonale klachten, spier- en gewrichtsklachten tot allergieën, huidklachten en buikklachten. Door de laagdrempelige en comfortabele onderzoeksmethodes is zelfs de behandelingen van jonge kinderen en baby’s mogelijk.

  • Als mesoloog maak ik gebruik van kennis vanuit de Chinese geneeswijze (TCM), orthomoleculaire geneeswijze, ayurveda, homeopathie, psychologie en fytotherapie en combineer dit met kennis uit de westerse (wetenschappelijke) geneeswijze.

Met mijn meetapparaat kan ik voedingsmiddelen testen en uittesten wat de juiste supplementen voor je zijn.
Samen kunnen we kijken welke aanpassingen nodig zijn om de balans in je lichaam te herstellen. Zodra het evenwicht weer bijna is hersteld, kan je lichaam het verder zelf: die kracht heb je in je!

Door de brede kijk van de mesologie waarbij de onderzoeken gericht zijn op het functioneren van het lichaam is de mesologie ook zeer geschikt om de gezondheid te behouden, dus ter preventie van klachten. Niet alleen elk jaar een APK voor je auto, maar ook voor jezelf!

Biografie / Over Mirjam Lith

Ik ben Mirjam Lith en ik ben in 1998 afgestudeerd als oefentherapeut-Mensendieck.
Na deze studie heb ik enkele jaren gewerkt als waarnemer en daarna in mijn eigen praktijk. In 2010 ben ik begonnen met de vijfjarige opleiding tot mesoloog aan de Academie voor Mesologie in Amsterdam. Ik werk nu met veel plezier als mesoloog in de Praktijk Rijksstraatweg in Haarlem-Noord

Waarom mesogie?
Interesse in de natuur heb ik altijd gehad, maar de natuurgeneeskunde bleef iets wat ver bij mij vandaan stond - totdat ik er met mijn gezin en familie zelf mee in aanraking kwam. Op dat moment ging er een nieuwe wereld voor mij open. In de complementaire geneeswijze vond ik oplossingen voor problemen waar de westerse geneeswijze geen antwoord had. Maar ik bleef het jammer vinden dat er geen verbinding was tussen de reguliere geneeswijze en de complementaire (natuur)-geneeswijzen.

Toen de mesologie op mijn pad kwam, was ik er direct door geboeid: eindelijk werden de reguliere, westerse en oosterse natuurgeneeswijze geïntegreerd en gecombineerd tot een evenwichtig geheel. De mesologie geeft mij een brede kijk op de mens.

Waar ik als oefentherapeut al geleerd had breed te kijken, is mijn visie nu nog ruimer en rijker.In mijn aanpak als mesoloog zoek ik die ruimte en dat evenwicht ook weer voor mijn patiënten, maar vooral ook samen met hen.

Mirjam Lith Mesologie
Mirjam Lith

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: