Persoonlijke groei Coaching - Kindercoaching

Leer hoe je het liefste leert!
Haarlem

Ontdek hoe je het liefste leert! Als remedial teacher bied ik scholieren meer Inzicht in hun best werkende Leerstrategieën (MILS). Resultaat: meer leerplezier en betere cijfers! Ook geef ik RT Engels.

Loopt jouw tiener vast op school? Heeft jouw zoon of dochter moeite met leren of concentreren en is het huiswerk vaak niet af? Ik heb daar een hele goede oplossing voor! Het MILS-programma zet scholieren (ook volwassenen!) in hun kracht en zorgt voor betere resultaten en meer rust in huis!

  • Als ervaren remedial teacher bied ik professionele begeleiding op maat aan leerlingen met leer- of concentratieproblemen, ADHD, dyslexie, autisme of een combinatie hiervan.

In de loop van de jaren heb ik een unieke, persoonlijke visie op begeleiding ontwikkeld. Mijn aanpak kenmerkt zich door een combinatie van kennis van diverse leer- en gedragsproblemen, persoonlijke leervoorkeuren en lesmateriaal. Deze aanpak heeft al tot veel succeservaringen geleid. 

Biografie / Over Susanne Grooteman

In 2003 begon mijn carrière in het onderwijs als docent Engels.

Ik zag veel leerlingen die iets nodig hadden wat ik niet kon geven op dat moment. Elke scholier heeft individuele behoeftes en leervoorkeuren. In deze periode maakte ik kennis met dyslexie en autisme. Ik was mentor van een jongen met Asperger en ik zag dat hij andere behoeftes had dan de ‘gemiddelde’ leerling (al bestaat die natuurlijk niet!). Vanaf dat moment ben ik mij in dyslexie en autisme gaan verdiepen.

Ik ging na schooltijd met leerlingen afspreken (individueel of in kleine groepjes) om de stof nog eens uit te leggen. Zo ben ik bijles gaan geven en op deze manier ontdekte ik mijn passie. Ik kon meer aandacht geven aan de individuele leerling en merkte dat mijn werkwijze succes had. Dat gaf mij veel energie.

  • Acht jaar geleden ben ik mij gaan professionaliseren als remedial teacher en heb ik de Master 'Special Educational Needs' behaald aan de Fontys Hogeschool te Amsterdam. Drie jaar geleden heb ik de post-HBO studie MILS-coach gevolgd (Meer Inzicht in Leerstrategieën).  

Ik ben in het onderwijs gaan werken vanuit idealisme.
Ik wil de wereld een stukje beter maken door een bijdrage te leveren aan een aangenamer leven voor scholieren. Het leven is al ingewikkeld genoeg. Soms weten tieners zelf diep van binnen wat ze zouden kunnen doen om hun situatie te veranderen. Ik help hen dit te onderzoeken en vind het belangrijk dat zij hierin hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

SusiQ remedial teaching
Susanne Grooteman

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: