Gezondheid Yoga

DRU Yoga - in flow het jaar rond
Haarlem

DRU Yoga is een zachte, vloeiende yogastijl waar iedereen op eigen niveau aan mee kan doen, ongeacht conditie of ervaring.
In DRU Yoga worden de gewrichten altijd zacht gehouden, zodat de energie vrij kan doorstromen.

Behalve met de DRU-varianten van de klassieke asana's (houdingen) wordt in de lessen gewerkt met de zogenaamde Energy Block Release reeksen, kortweg 'EBR's, gericht op het losmaken van blokkades op fyiek, mentaal/emotioneel of energetisch niveau. 

Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van visualisaties, affirmaties en mudra's (hand-/vingerhoudingen). Daarnaast zijn er sequenties die zich afstemmen op de energie van bijv. Zon, Maan of Aarde, de rug versterken of het hart openen. Uiteraard is er ook aandacht voor het optimaliseren van de ademhaling (pranayama) en evt. meditatie.

Deze holistische aanpak maakt DRU Yoga tot een zachte, veilige en zeer effectieve manier om patronen die zich in je systeem hebben vastgezet te gaan herkennen en geleidelijk te transformeren. Uitgangspunt is altijd de acceptatie van wat zich in het hier en nu aandient.

Biografie / Over Evelien de Bruijn

Als puber begon ik op eigen houtje met yoga. In mijn studietijd volgde ik mijn eerste lessen hatha en van daaruit begon ik te groeien en experimenteren met bewegingsvormen: vele vormen van dans, t'ai chi, yoga, healing tao en lichaamswerk voor vrouwen. 

Sinds 2003 ben ik alleenstaande moeder van een dochter. Dat betekende keuzes maken, want werken als managementondersteuner alléén gaf maar beperkt voldoening. Na twee keer letterlijk flink onderuitgaan (hersenschuddingen) ontdekte ik tijdens mjin herstelperiode DRU Yoga, waarin ik uit bijna alles wat ik eerder gedaan had terugvond. Ik meldde me direct aan voor de docentenopleiding, die ik in 2018 heb afgerond. 

Hoe dieper ik in de DRU duik, hoe meer ik geboeid raak door de transformerende mogelijkheden die het biedt.
Niet voor niets was het motto van 40 jaar DRU in 2018: ‘Transform the world by giving people the tools to transform themselves’. Indachtig het motto van Gandhi: “Be the change you want to see in the world”. DRU Yoga is er voor iedereen.

  • In 2018 volgde ik bij Devashi Shakti een teacher training voor yoga specifiek afgestemd op het vrouwenlichaam. In 2019 begin ik met het aanbieden van deze stijl.

Praktische spiritualiteit, daar hou ik van. En prachtig om daar via het doorgeven van de DRU Yoga en Feminine Yoga mijn eigen steentje aan te mogen bijdragen.

Zachtinjekracht - DRU Yoga en Feminine Yoga
Evelien de Bruijn

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: