Gezondheid Sport en Beweging

Sporten in de natuur
Bloemendaal

Sporten vind ik heerlijk, maar wel buiten  in de natuur.  Rennen over kleine paadjes in de duinen buikspieroefeningen met een bladerdek als plafon. Buiten sporten heeft naar mijn mening een grote meerwaarde. Het is uitdagend, ontspannend, fris, mooi en geeft rust in het hoofd. De natuur maakt alles een stuk aangenamer, zelfs die vervelende crunches voor de buikspieren. Met een beetje geluk spotten we een vos, ijsvogel, buizerd of ree. .

Doe je personal/duotraining dan ontvang je een persoonlijk bewegingsrapport, schema’s, voeding advies + menu’s. Sport je liever in groepsverband, kies dan voor een van de groepstrainingen. 

Tevens kun je bij me terecht voor Mental training/coaching wandelend door de natuur of Running therapie. Omgaan met stress of herstellen van een burn-out en assertiviteits training.

Biografie / Over Petra Ferwerda

Jaren geleden ben ik begonnen als kliminstructeur, dit deed ik naast mijn werk als pedagogisch hulpverlener/coach. In 2004 heb ik me volledig omgeschoold tot allround sportinstructeur en personal trainer. Sinds 2010 heb ik mijn eigen bedrijf. 

Van nature ben ik een bewegelijk type die van stilzitten niet vrolijker wordt. Rennen en fietsen op een vrij moment of keihard trainen voor een bijzondere prestatie. Van beide geniet ik enorm. 

Ik ben allround berg/sport klimmer, dat is mijn sport. Mijn persoonlijke hoogtepunten waren de beklimming van de Aconcagua (Argentinie) en Denali (Alaska), en het jaar wat ik al klimmend doorbracht van Noord-Alaska tot Zuid-Chili. Dagen zwerven door onherbergzame en ruige plekken waarbij je flink moet afzien en je je grenzen soms behoorlijk moet verleggen. Om daarna trots terug te kijken, denkend ” ik wist niet dat ik het in me had”.

Diploma’s en opleidingen

  • Sport en bewegingsleider (CIOS)
  • Fitness Instructor ( AFN/CIOS)
  • Allround Aerobic (Aalo)
  • Indoor cycle (Aalo)
  • Pilates Ground control (Pilates Company Debby Jenner)
  • Personal Trainer (N.A.S.M. National Academy of Sport and Medicine)
  • Running Therapie, Voedings gewichtscontrole coaching

Petra Personaltrainer
Petra Ferwerda

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.