Duurzaamheid Natuur, Tuin en Landschap

Steenbreek023
Haarlem

Operatie Steenbreek is een landelijke campagne om mensen te stimuleren en inspireren om hun tuinen groener in te richten. De afgelopen jaren is het een trend geworden om tuinen steeds verder te verstenen. Deze verstening heeft diverse negatieve gevolgen voor onder andere het milieu en klimaat, de gezondheid en biodiversiteit.

Met de Haarlemse campagne 'Steenbreek023' willen we laten zien wat de voordelen zijn van een groenere tuin, hoe je deze aan kan leggen en onderhouden. Het komende jaar gaan diverse acties plaats vinden in Haarlem waarbij we bewoners gaan enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen.

Biografie / Over Steenbreek023

Steenbreek023 is een initiatief van Platform Haarlem Groener (PHG) en de gemeente Haarlem. PHG is een stichting die als doel heeft het vergroenen van het stedelijk gebied van Haarlem en aangrenzende gemeenten, en alles wat hier direct of indirect verband mee houdt.

Voor Steenbreek023 heeft PHG, dat voornamelijk gedragen wordt door vrijwilligers, de samenwerking opgezocht met zoveel mogelijk lokale en regionale partijen die zich ook bezighouden met klimaat, wateroverlast, natuur en milieu en het verstevigen van de sociale cohesie. Het platform krijgt hiervoor een kleine subsidie van de gemeente.

Steenbreek023/ Platform Haarlem Groener
Steenbreek023

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.