Persoonlijke groei Stressmanagement

TRE Trauma & Tension release exercises
Haarlem

“TRILLEN TEGEN STRESS”

Heb je het gevoel dat je fysiek meer spanning los zou willen laten? Tension Releasing Exercises (TRE) is effectief in het oplossen van stress en onverwerkte emoties die zijn ontstaan door ervaringen in ons leven.

Het lichaam kiest er bij een stressvolle gebeurtenis automatisch voor om zich te beschermen door je in een staat van alertheid te brengen (fight or flight) of zichzelf samen te trekken (freeze). In onze huidige maatschappij worden we vaak bloot gesteld aan chronische stressoren, waardoor de natuurlijke toestand van fight or fligt actief blijft.  Gevolg grote hoeveelheid van adrenaline en cortisol in het bloed. Hierdoor ontstaat een verhoogde spierspanning  en dit heeft een negatief effect op onze weerstand en werk ziekte in de hand.

Ons eigen herstelmechanisme

Om deze spanning, als gevolg van een stresssituatielos te laten, hoort het lichaam te trillen of schudden Dit is een mechanisme waarmee we ons lichaam van stress kunnen losmaken.

Waarom trillen we dan maar zo weinig, ondanks dat dit een natuurlijk herstel mechanisme van ons lichaam is? In het dierenrijk kun je dit nog zien gebeuren, maar de mens onderdrukt het trillen omdat we dit vaak beschouwen als een signaal van zwakte. We negeren daarmee onbewust ons natuurlijke herstelmechanisme om spanningen en stress los te maken.  

You need to let go of control!

Met TRE gaan we ontspannen op een lichaamseigen manier.

TRE, een methode van David Berceli, leert je 6 unieke, simpele oefeningen waardoor je lichaam het natuurlijk herstelmechanisme weer gaat gebruiken om iets letterlijk uit te shaken. Op deze manier herstellen we van symptomen van spierspanning in het lichaam. Vervolgens kun je dit na een aantal begeleidende sessie zelf thuis gaan toepassen. Je kunt meedoen met een introductie workshop of een individuele sessie aanvragen en vervolgens deelnemen aan de wekelijkse groepssessies.

Ben je nieuwsgierig wat TRE voor jou kan betekenen kijk op website of neem contact met met op.

Biografie / Over Laura Sinnema

Wie is Laura Sinnema

Ik run inmiddels al meer dan 4 jaar een eigen praktijk. In 2010 heb ik het roer omgegooid en ben gaan studeren aan de Body Stress Release Academy in Zuid Afrika, alwaar ik ook in aanraking kwam met TRE. Daarna heb ik me verder verdiept in Complementaire en Orthomoleculaire geneeskunde en Trauma Preventie (TRE) “Het is mooi om te zien dat cliënten meer begrip krijgen voor de reactie van hun lichaam en d.m.v. oonder andere TRE nu zelf ook kunnen werken aan een natuurlijke afvloeiing van de spanning

TRE - Haarlem
Laura Sinnema

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.