Persoonlijke groei Meditatie

Meditatietechnieken uit de Yoga traditie
Haarlem

Meditatietechnieken uit de Yoga traditie: Dhyana Yoga (meditatieve yoga)

Vrij zijn door meditatie. Dat is de essentie van Dhyana Yoga. We beoefenen meditatietechnieken uit verschillende tradities zoals Mantra Yoga, Raja Yoga, Bhakti Yoga, Laya Yoga en Jnana Yoga, en werken met onder andere mantra, stilte, visualisatie en affirmatie.

Deze effectieve technieken zijn gemakkelijk te integreren in je huidige bestaan en dragen bij aan de integratie van je persoonlijkheid met je ziel (Atman). Hierdoor ontstaat een weldadige innerlijke rust en een diep gevoel van thuiskomen in Jezelf. Je hervindt een nieuwe balans op geestelijk en lichamelijk niveau.

  • Dhyana Yoga helpt je om dagelijkse spanningen en stress te verminderen.
  • De meditatietechnieken hebben een gunstig effect op klachten als hoge bloeddruk, adhd en kortademigheid.
  • Ook op geestelijk vlak ervaar je meer rust, er ontstaat als het ware ‘ruimte’ tussen je gedachten.
  • Deze ‘reset’ van het gewoonte-denken draagt bij aan een heldere kijk op jezelf en je leven.
  • Dhyana Yoga opent bovendien je hart chakra en laat liefde, inspiratie en creativiteit stromen. Hierdoor ervaar je diepe tevredenheid en verbondenheid met alles en iedereen om je heen.
  • Je eigen energie verandert, waardoor ook je omgeving positief beïnvloed wordt en de kwaliteit van je leven verbetert.

Yoga Haarlem verzorgt ook reguliere yogalessen, individuele sessies en ontspanningscoaching.​

Biografie / Over Frank Bakker

Frank Bakker is het gezicht achter Yoga Haarlem. Al meer dan 25 jaar begeleidt hij op professionele en persoonlijke wijze zijn yogaleerlingen.
Frank Bakker volgde zijn opleiding tot yogaleraar bij de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Onder deskundige leiding van toenmalig directeur en opvolger van Saswitha, Jos Plenckers, heeft Frank zich bekwaamd in Hatha Yoga.

Na het afronden van zijn opleiding bij de Saswitha Stichting kwam Frank in contact met Philippe Barbier (Ajita), initiatiefnemer van en docent bij het Raja Yoga Instituut. Als aanvulling op zijn eerder opgedane kennis volgde hij de opleiding tot Raja Yogaleraar. Dit bleek een waardevolle stap om zijn lessen nog meer inhoud te geven.

Eind jaren 80 ontmoette hij zijn spiritueel leraar Imre Vallyon; guru, inspirator en grondlegger van de westerse spirituele school Foundation for Higher Learning. Frank kwam in aanraking met de inhoudelijke diepte van stromingen als het Boeddhisme, Taoïsme, Christendom, Soefisme, Hindoeïsme, Kabbalisme en Kriya- en Mantra Yoga.

Dit inspireerde hem in zijn spirituele zoektocht. Tijdens tientallen workshops en retraites verdiepte hij zijn bewustzijn en zijn kennis over yoga en meditatie. En nog steeds vormt deze bagage een onuitputtelijke bron van inspiratie. Van Imre ontving Frank zijn zielsnaam: Vimalaktri Vajrasattva Buddhadharma Svami. De afgelopen jaren heeft Frank met enthousiasme deelgenomen aan verschillende deekshasessies en trainingen van de Oneness University. Deze beweging wordt geleid door Sri Amma Bhagavan.

Yoga Haarlem
Frank Bakker

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: