Gezondheid Body Stress Release

Body Stress Release Haarlem
Haarlem

Body Stress Release spoort op waar in het lichaam een te veel aan spierspanning aanwezig is.
Indien het niveau van overbelasting is bereikt, wordt stress in ons lichaam vastgezet als Body Stress.

Het lichaam gaat zich door middel van automatische reflexen beschermen door de spieren en ander weefsel aan te spannen. O.a. de zenuwbanen rond de wervelkolom worden hierdoor onder druk gezet en dat heeft een dempend effect op het zenuwstelsel.

De oorzaak van Body Stress kan fysiek zijn, bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding, een auto ongeluk of valpartij. Ook kan het lichaam zich gaan wapenen tegen emotionele overbelasting. Dit kan het gevolg zijn van te hoge werkdruk, relatieproblemen of andere emotionele- of psychische spanningen. In sommige gevallen kan zelfs contact met irriterende stoffen of voedsel eenzelfde beschermingsreactie opwekken, denk hierbij aan allergieĆ«n of contact met chemische stoffen.

De behandeling bestaat uit het lokaliseren van deze spierspanning en het toepassen van een Release op de plekken waar wij spanning constateren. Een Release is een impuls/lichte druk op een van te voren uitgeteste plaats in een specifieke richting, om het lichaam te stimuleren de spanning los te laten.

BSR is in Nederland met 12 jaar een vrij jonge gezondheidstechniek die verrassende resultaten laat zien, met als gevolg dat BSR inmiddels een snel groeiende gezondheidstechniek aan het worden is die door een groot aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk-) vergoed wordt.
De techniek is zo vriendelijk, dat zij geschikt is voor iedereen: jong of oud, vrouw of man, ziek of gezond.

BSR praktijk Haarlem bestaat meer dan 10 jaar en is een van de eerste BSR praktijken in Nederland.

body stress release haarlem BSRHaarlem.nl
Anouk van Dobben

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.