Persoonlijke groei Dans & Beweging

danstherapie
Dordrecht

Danstherapie, ook wel vaktherapie dans of creatieve therapie dans genoemd, is een prachtig eenvoudig medium. Aan de hand van bewegings- of dansopdrachten, spel, muziek of materiaal ga je in beweging. Beweging verbergt niets. Het laat zien wat er leeft, stagneert of blokkeert in een mens. Het brengt patronen, pijn en verdriet aan het licht. Maar ook kansen, mogelijkheden en inzichten. Dansen kan alleen, maar ook met elkaar. Dansen verbind en ontspant en geeft plezier. Ontmoet de ander in dans en leer samenwerken, plezier maken, keuzes maken en grenzen aangeven.

De therapeut zal spiegelen, verwoorden en vormgeven wat de thema’s zijn zodat je zelf kunt gaan ervaren en voelen hoe je beweegt en handelt. Van daar uit kan er verandering op gang gebracht worden. Oud zeer kan een plekje krijgen, andere keuzes kunnen gemaakt worden, er komt meer bewustzijn naar jezelf op gang.

Doordat je lekker in beweging bent, kan de drempel om met danstherapie aan het werk te gaan lager zijn dan het kiezen voor een therapeut die verbaal met je aan het werk gaat. Ervaring staat centraal. Hierdoor komt er in de ervaring ook ruimte voor ontspanning en plezier.

Een danstherapie sessie duurt ongeveer 1 uur. Hoe lang een proces en dus de hele therapie duurt, is per persoon en per hulpvraag verschillend. De afspraken kunnen per week of met langere tussenpozen gepland worden. Soms krijg je een thuisopdracht mee.

Zie Mij
Saskia Hanewinckel

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.