Persoonlijke groei Lichaamswerk

Praktijk voor Rebalancing - Deventer
Deventer

Rebalancing is een dynamische en tegelijkertijd meditatieve vorm van lichaamswerk. Het is een doeltreffende en krachtige manier om in contact met jezelf te zijn. Het lichaam wordt hierbij beschouwd als een ingang naar ons hele wezen.Ervaringen en overtuigingen hebben een effect op ons lichaam, we slaan ze erin op. Gaandeweg ons leven houden we ons op bepaalde terreinen in, passen we ons aan, en zijn niet alle gevoelens welkom. Op den duur levert dat lichamelijke spanning op en mentale kramp. Voor een groot deel gebeurt dit onbewust, terwijl we het verband kwijtraken tussen oorzaak en gevolg, en tussen denken en voelen.
‚Äč
Rebalancing is uitermate behulpzaam bij lichamelijke pijnen. Daar waar pijn is, ontstaat kramp en vernauwing in bindweefselstructuren (fascia). Diepe en zachte aanraking helpt het lichaam en het zenuwstelsel te ontspannen waardoor de cirkel van pijn kan worden doorbroken.Rebalancing maakt gebruik van verschillende werkvormen zoals diepe spier- en weefselmassage, gewrichtsontspanning, stretchings, zachte vormen van aanraking, bodyreading, ademhaling, zelfonderzoek en meditatie.

Hierdoor komt er meer bewustzijn op lichamelijke en geestelijke spanningen en op wat er aan ten grondslag ligt. Daarin te ontspannen geeft rust en ruimte. Het geeft meer inzicht in jezelf en leert je met een zachte blik je innerlijk te onderzoeken. In de praktijk leidt dit tot meer stevigheid in jezelf, rust, spontaniteit en vitale levensenergie.

Praktijk voor Rebalancing
Charlotte Leenen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.