Welzijn Yoga

Kinderyoga & flow yoga volwassenen
Deventer

Kind

Het kind is waar Velans begonnen is. Maar bij het kind horen ook ouders en leerkrachten. Velans heeft kennis van en ervaring met de leer- en gedragsontwikkeling van kinderen en brengt dit samen zodat er balans ontstaat.

Yoga

Balans oefenen we met yoga. Yoga is voor iedereen toegankelijk en overal inzetbaar. Er is yoga voor het kind, maar ook voor ouders en leerkrachten. Er is yoga op school, maar ook thuis, op het werk of bij een organisatie.

Groei

Groei is waar Velans naar toe wil. Groei voor kinderen en volwassenen, op ieders eigen manier. Om veerkrachtig te worden om moeilijkheden aan te kunnen, om eigenheid te ontwikkelen, om spanning los te laten, om te leren ademen voor ontspanning, om niets te doen om tot nieuwe ideeën te komen en om te stralen van geluk.

Biografie / Over Veronique van Dam

Het kind staat voor mij centraal door mijn achtergrond als orthopedagoog. Deze kennis pas ik al jaren toe bij het doen van onderzoek en het geven van behandeling aan kinderen met leer- en gedragsproblemen.

Wat ik hierbij ben gaan merken is dat er vanuit allerlei kanten meer druk op kinderen is ontstaan. Een kind komt al vroeg in een keurslijf waardoor het kind met prestatiedrang te maken kan hebben. Wat ik graag wil bereiken is dat kinderen zich goed voelen, zichzelf kunnen zijn en gezond zijn. Dit wil ik doen in interactie met ouders en leerkrachten, omdat zij hierin een belangrijke rol kunnen vervullen.

Een opleiding tot kinderyogadocent sloot hierbij aan. Tijdens mijn lessen zoek en werk ik naar wat elk kind en zijn/haar omgeving nodig hebben om te groeien. Door terug te gaan naar de basis zal het kind zich gaan ontwikkelen. Kinderen ontdekken hun krachten en weten wanneer zij deze kunnen gebruiken.

Inmiddels heb ik ook de mogelijkheid gekregen om ouders, opa’s, oma’s, leerkrachten en andere volwassenen de fijne voordelen van yoga te kunnen laten ervaren tijdens yogalessen voor volwassenen.

Zelf doe ik aan yoga omdat het rust brengt. Ik heb ervaren dat dit niet na één les ontstaat. Echter, hoe vaker ik het deed en hoe meer ik er over las, des te meer ik ging begrijpen hoe het werkt op en in het lichaam. Na een yogales ontstaat er nieuwe energie en een leeg hoofd bij mij. Hierdoor word ik sterker, zowel fysiek als mentaal. 

Velans
Veronique van Dam

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: