Persoonlijke groei Yoga

Critical Alignment Yoga
Den Haag

Leren vanuit het lichaam in plaats van met het hoofd. Critical Alignment yoga biedt de mogelijkheid om middels een heldere techniek de spanningen in het lichaam op te zoeken en te ontladen.

Tijdens de lessen oefenen we in het luisteren naar de signalen van ons lichaam en gaan we de confrontatie met de spanningen aan. De les begint meestal met een passieve oefening zodat er ruimte is om de spanning in een bepaald lichaamsdeel vanuit rust te onderzoeken. Je krijgt de tijd om je lichaam en gedrag te observeren zodat je geduld en vertrouwen kan ontwikkelen. Dit is nodig om de reacties die zich zowel fysiek, emotioneel als mentaal kunnen aandienen de mogelijkheid te geven om te kunnen ontladen.

Door de kenmerkende critical alignment hulpmiddelen, zoals het rubber stripje, boogje of het hoofdstandbankje, te gebruiken creëer je druk en rek, waardoor spanning kan ontladen. Hierdoor ontstaat weer beweging in stijve gewrichten. De adem speelt hierbij een belangrijke rol. Door rustig en zacht naar het verzet te ademen verlies de spanning langzaam zijn greep. Met de verworven inzichten en bewegingsvrijheid bouw je in je eigen tempo kracht op om de nieuwe, meer open lichaamshouding te ondersteunen. Je ervaart weer vrijheid, rust en ruimte.

De beoefening in de les versterkt je zelfvertrouwen en zal doorwerken in je dagelijkse leven.  

Nieuwsgierig geworden? neem contact op voor een gratis proefles!

Yogafabriek
Annemarie Teeuwen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.