Persoonlijke groei Traumatherapie

Trauma’s helen
Den Haag

Ingrijpende ervaringen kunnen leiden tot blijvende stressklachten. De spanning zit vast in je lichaam. Klachten zoals angst, hyperventilatie, prikkelbaarheid, slapeloosheid, depressie, vermoeidheid, dissociatie en ontkenning zijn het gevolg. Door de methodieken die het zelfhelend vermogen van het lichaam activeren, kunnen de stress gerelateerde klachten afnemen en zelfs verdwijnen.

 

Methodieken:

Somatic Experiencing®

Gebruikmakend van de daaraan gekoppelde lichamelijke reacties kan je lichaam zelf de ontregeling op een geleidelijke en veilige manier aanpakken. De kracht van SE ligt in het behandelen van de reacties in je lichaamssysteem in plaats van de indringende ervaring zelf.

 

Integral Somatic Psychotherapy volgens Raja Selvam

Het integreren in het lichaam is essentieel om de fysiologie van emoties en het proces van zelfregulering te kunnen begrijpen. Naast het fysieke lichaam (de ‘gross body’) hebben we tevens de beschikking over de ‘subtle body’. In deze psychotherapeutische behandeling worden zowel het fysieke als dit subtiele energielichaam aangesproken om het trauma te helen.

 

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing verwerkt psychische klachten na een trauma. Door sterk te denken aan de traumatische gebeurtenis én de afleidende stimulus wordt je natuurlijke verwerkingssysteem gestimuleerd.

 

Trauma and Tension Release Excercises

TRE® is de methode van David Berceli om stress en onverwerkte emoties aan te pakken. Het trillen of schudden van ons lichaam tijdens de oefeningen is een uiting van het natuurlijk herstelmechanisme om deze spanningen kwijt te raken.

 

Hans Samson

Praktijk De Lianen voor trauma healing, life coaching en psychosomatiek

Samson Maatwerk B.V. /praktijk De Lianen
Hans Samson

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.