Persoonlijke groei Yoga

Yoga voor rust en energie in lichaam en geest.
Katwijk

Evenaar Yoga is een kleine Yoga studio in Katwijk aan Zee voor maximaal 6 deelnemers per les. Je kan er terecht voor 3 verschillende yoga vormen. Hatha, Yin en Stoelyoga.

Tijdens een yogales ga je op zoek naar de balans tussen inspanning en ontspanning. Iedereen is anders en heeft zo zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. En daar wil ik respectvol mee omgaan zodat iedereen in de les tot ontwikkeling komt. In de les wordt je begeleid in de zoektocht naar een persoonlijk ruimte en evenwicht. Vanuit mildheid toewerken naar zelfvertrouwen, flexibiliteit en discipline en vanuit rust energie opbouwen. 

In de Hatha Yoga-les ligt de nadruk op het versterken en losmaken van het lichaam en de  spieren. Er is ook aandacht voor een stabiele, regelmatige ademhaling. Hatha Yoga oefeningen bevorderen de kracht en flexibiliteit van het lichaam en de rust en kalmte in lichaam en geest.

In de Yin yoga ligt de nadruk op het openen van je lichaam en ontspannen van de spieren. Het heeft effect op de diepere lagen van het lichaam en versterkt en vergroot de flexibiliteit in  gewrichten en bindweefsel. 

In een Stoel Yoga les overleggen we de mogelijkheden en wensen. De les bestaat uit yogahoudingen op en om een stoel. Dat kan een bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel zijn. De les is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Deze les vindt plaats op lokatie van aanvraag (bijv. kantoor of huiskamer)

Biografie / Over Irma Crooijmans

Voor mij gaat yoga over het toewerken naar rust in mijn hoofd en lijf. In het dagelijkse leven zijn er veel in- en externe prikkels die mij in beweging brengen, energie van mij vragen en mij afleiden van het hier en nu. Via yogahoudingen ga ik op zoek naar de balans tussen lichaam en geest, inspanning en ontspanning. Door grenzen te verkennen kan ik (al is het maar voor een moment) ​intense rust ervaren. 

Het mooie aan yoga is dat je het altijd en overal kunt beoefenen. De verschillende vormen die ik beoefen geven mij, ieder op hun eigen manier, kracht, plezier, focus, energie en rust. Na enkele jaren lessen te hebben genomen heb ik een Ashtanga opleiding gevolgd om me te verdiepen. Ashtanga is een dynamische yogavorm. Hierna heb ik, ter aanvulling, een Yin opleiding gevolgd, een milde yogavorm. Tijdens de opleidingen was mijn uitdaging hoe discipline en mildheid, energie en rust samen ​te laten gaan. De verschillende opleidingen bevestigden mijn ervaring dat de yogavorm een middel is. De keuze voor de vorm is afhankelijk van wat ik op dat moment nodig heb. Soms wil ik actie, soms rust en soms iets daartussen in.

In mijn les houd ik rekening met ieder zijn mogelijkheden en begeleid ik in de zoektocht naar de persoonlijk ruimte, mogelijkheden en evenwicht. Vanuit mildheid toewerken naar zelfvertrouwen en discipline en vanuit rust energie opbouwen. 

Evenaar Yoga
Irma Crooijmans

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.