Persoonlijke groei Haptonomie & Haptotherapie

Haptotherapeut
Amsterdam

Haptotherapie is een begeleidingsvorm die verschillende technieken combineert om jou weer goed in je vel te laten voelen. In de haptotherapie staat het idee centraal dat ervaringen en herinneringen opgeslagen liggen in het lichaam. Wanneer je met je verstand zo over een ervaring heen stapt dan is het goed mogelijk dat deze toch in je lichaam zit. Dit kan zich uiten in spanningen in je lijf, bepaalde gewoontes die je niet prettig vindt, of moeizame relaties met andere mensen. Met een combinatie van gesprekken, ervaringsoefeningen en gerichte aanraking proberen we in de haptotherapie contact te maken met deze herinnering en er op een nieuwe manier mee om te gaan. We zoeken daarbij de balans tussen lichaam, verstand en gevoel die je sterk in het leven laat staan. Door aanraking kom je weer in contact met je gevoel, de ervaringsoefeningen maken je bewust van jouw omgang met je omgeving en door de gesprekken leer je verstand en gevoel weer op een lijn te brengen. Tezamen leidt dit er toe dat je beter om kunt gaan met jezelf, je omgeving en verschillende situaties.

Esther Molenaar

Amsterdam

haptotherapie-esther

Biografie / Over Esther Molenaar

Beweging is voor mij erg belangrijk. Als kind ging ik al huppelend naar de balletles. Dans heeft een belangrijke motiverende rol gespeeld in mijn leven, in de vorm van klassiek ballet, moderne dans, dansen op rollerskates en Vinyasa yoga. Maar beweging is meer dan fysiek actief zijn. Het is ook een innerlijk proces, beweging in het leven, blijven groeien en mijzelf ontwikkelen.

Vanuit mijn opleiding psychologie en haptotherapie, mijn jarenlange werkervaring als loopbaanbegeleider van musici en artiesten, maar zeker ook in combinatie met mijn persoonlijke ervaringen, draag ik graag bij aan jouw beweging terug naar je eigen unieke en vitale ik. Mijn stijl van werken is jong, energiek en altijd met diepgang. Je komt bij mij in een veilige omgeving terecht waarin je concreet en heel gericht gaat werken aan je doel.

Haptotherapie-Esther
Esther Molenaar

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.