Persoonlijke groei Coaching - Relatiecoaching

Vision Coaching Amsterdam
Amsterdam

De mooie gedachte dat we elkaar woordeloos begrijpen is helaas zelden het geval. In het begin van de relatie lijkt dit vaak wel zo,  maar na enige tijd  kan er ongemerkt onbegrip komen over bepaalt gedrag en dit kan een verwijdering tot gevolg hebben.Bij zuivere communicatie geef je elkaar de mogelijkheid om vanuit je behoefte een verzoek te formuleren. Het mooie is, dat als op een verzoek een negatief of positief antwoord komt,  dit altijd een opening biedt om elkaar beter te gaan begrijpen.

Ook gaan we tijdens de gesprekken meer de diepte in om te achterhalen wat de behoefte achter het gedrag is. Door dit van elkaar te ontdekken gaat er vaak een wereld van begrip openen en kan de verbinding weer worden gevoeld.

Op dat moment wordt de ander in de hoek geduwd en kan zich alleen nog maar verweren (strijd) of accepteren (machteloos). Er is op dat moment geen open communicatie meer. Er ontstaat een machtsstrijd.

Helaas ontstaat dit vaak tussen partners terwijl dit niet de intentie is. Door elkaar te raken op gevoeligheden wordt de machtsstrijd alleen maar intenser en gaat de liefde langzaam over naar irritatie en afstandelijkheid.

Traject:

* intake is gezamenlijk

* beide partners hebben een individuele sessie

* gezamelijke sessie van waaruit we verder bezien wat er eventueel aan vervolgtraject nodig is. 

Vision Coaching | persoonlijke ontwikkeling via verbindende communicatie
Daniëlle Dijkstra

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.