Duurzaamheid Circulaire economie

Repair Café De Meent
Amstelveen

Het Repair Café is gratis en is bedoeld om (samen) reparaties uit te voeren. Het Repair Café wordt één keer in de maand in De Meent gehouden. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed, laptops, klokken etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Het Repair Café is bedacht door Martine Postma om de wegwerpcultuur een halt toe te roepen, reparatiekennis te behouden en sociale contacten in de buurt te bevorderen.

Het eerste Repair Café vond plaats in Amsterdam-West in 2009. Inmiddels zijn in Nederland ruim 320 Repair Café's actief en over de hele wereld zijn in 22 landen Repair Café's in bedrijf. 

 

Het Repair Café in De Meent

In De Meent zijn drie vrijwilligers eind 2012 het Repair Café gestart. Het team is uitgebreid en menige stofzuiger, TV, koffiezetter, lamp, mixer en muziekinstrument zijn al gerepareerd. 

Iedere EERSTE zaterdag van de maand is het Repair Café van 11.00 tot 14.00 uur in De Meent geopend en zitten de reparateurs voor je klaar om (samen met jou) je kapotte apparaat, kleding of meubelstuk te repareren.

 

Repair Café
Rob de Werker

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.