Welzijn Yoga

Personal Yoga
Amstelveen

Stress; onze samenleving is ervan vergeven. Hoge werkdruk, hoge verwachtingen, hoge eisen. We moeten heel erg veel van onszelf, van kinds af aan. En we doen ook veel. We stellen doelen, streven die koste wat kost na, doen een zwaar beroep op onze wilskracht. En ondanks al deze inspanningen menen we dat we toch nog tekortschieten. Deze almaar doorgaande rat race is amper vol te houden en leidt tot een gespannen lichaam en geest.

Door yoga kun je stressvol gedrag veranderen. Je raakt meer ontspannen, meer in balans. Daardoor voorkom je telkens terugkerende klachten, zoals spanningshoofdpijn, schouder- en rugklachten, slapeloosheid.
Dat is mooi!

Maar yoga reikt veel verder, weet ik door jarenlange, intensieve studie en ervaring. Het is een levensfilosofie, een overkoepelend denk- en oefensysteem dat de mens in al zijn facetten aanspreekt. En die yoga doceer ik in mijn lessen. Privé, voor kleine of grotere groepen, thuis, op het werk, op scholen of in de buitenlucht – altijd toegesneden op de behoefte en mogelijkheden van de cursist.

Biografie / Over Stephanie Rhode

Over mijzelf (Stephanie Rhode): Sinds mijn studietijd aan de kunstacademie AKI (1984-1989) in Enschede heb ik yogalessen gevolgd. Uiteenlopend van basis Hatha Yoga, Astanga Yoga, Okido Yoga en Dru Yoga. De 4-jarige yoga opleiding die ik nu volg is de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven.
De opleiding is de oudste yogadocentenopleiding van Nederland en tevens de grootste. Deze is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Vanaf het begin van haar bestaan heeft de opleiding altijd een toonaangevende rol gespeeld in het yoga-onderwijs in Nederland. Naast de basisopleiding zijn er specificaties en modules. Ik heb tot nu toe de volgende modules afgerond: yoga en wijsbegeerte, Ayurvedische massage, anatomie/fysiologie.

Personal Yoga
Stephanie Rhode

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.