Gezondheid Voetreflexologie & Voetzorg

Voetreflexologie
Amstelveen

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid uit balans is kan voetreflexologie helpen om de verstoorde harmonie te herstellen. Onder onze voeten bevinden zich vele reflexpunten, welke corresponderen met klieren, organen, zenuwen en gewrichten. Door het geven van impulsen wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Voetreflexologie is het geven van impulsen, waarbij de meeste impulsen met de duim worden gegeven. Omdat de gehele mens weerspiegeld wordt in beide voeten, behandel ik beide voeten tot een handbreedte boven de binnen- en buitenenkel. De rechtervoet staat voor het behandelen van alle fysieke klachten en de linkervoet staat voor alle emotionele en psychische blokkades. 

Voor wie?

Iedereen (ook kinderen) met zowel lichamelijke als emotionele klachten zal door een voetreflex behandeling eerder de balans tussen lichaam en geest terugvinden waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Het gaat hierbij om o.a.: stress, burn-outklachten, ADHD, slaapstoornissen, chronische vermoeidheid, hoofdpijn/migraine, spijsverteringsklachten, hormonale klachten, bepaalde nek-, rug- en schouderklachten, huidklachten, klachten van de luchtwegen etc.                           

Biografie / Over Mariska van der Zee

Ik ben Mariska van der Zee, erkend, gediplomeerd voetreflexoloog, aangesloten bij de Bond voor Europese Reflexologen (BER). Bij de BER heb ik ook mijn opleiding gevolgd. Graag help ik mensen om op een natuurlijke manier (weer) in balans te komen zowel lichamlijk als geestelijk. Voetreflexologie kan daar een bijdrage aan leveren. Wat ik hier mooi aan vind, is dat het lichaam wordt gestimuleerd om zelf 'aan het werk' te gaan, het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Ik werk vanuit mijn hart en ik kijk niet alleen naar de symptomen maar ook naar de oorsprong van de klachten.

Als je wilt kan ik je naast het geven van een behandeling ook adviseren over het verbeteren van je lifestyle: advies over voeding, een Bach Bloesem oplossing geven, versterkende oefening meegeven; kortom hoe je je gevoel van welzijn kan optimaliseren.

Clematis Voetreflexologie
Mariska van der Zee

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.