Persoonlijke groei Creativiteit

Vedic Art
Baarn

Vedic Art is een schildermethode die bestaat uit 17 principes die je in aanraking brengen met alle kennis die je nodig hebt om authentiek te creëren, kennis die in iedereen al aanwezig is en die we door middel van de principes tot leven kunnen brengen. De principes gaan zowel over kunst als over levenskunst. Deze kennis wordt alleen mondeling, van hart tot hart overgebracht. Dmv teksten en verhalen maak je kennis met de principes en met inspirerende schilderopdrachten kan je elk principe op jou eigen wijze vormgeven en doorleven. Je maakt verbinding met – en creëert vanuit -  jouw eigen innerlijke bron. De opdrachten nodigen je uit om voorbij de inperkingen van prestatie, rationeel denken, goed en slecht, te schilderen. Zo kom je in je eigen creatieve proces, je creativiteit gaat stromen. Jouw eigenheid komt via jouw reis op het doek tot expressie. Je ervaart de vreugde en energie van jouw authentieke scheppingsproces, verkent al doende jouw mogelijkheden, jouw creatieve expressie en komt zo dichter bij jezelf. Je leert vrij en volgens jouw manier te schilderen, je eigen creatieve proces volgend, zonder verwachtingen over resultaat.

Vedic Art is een intuïtieve manier van schilderen, vanuit de verbinding met je hart, je hoofd kan steeds stiller worden. Je ontwikkelt een meer speelse en vrije benadering van schilderen. Vedic Art is er voor iedereen; er is geen enkele ervaring met schilderen nodig, je hoeft nergens aan te voldoen en je werk wordt niet beoordeeld. Vedic Art biedt je een ontmoeting met jouw creativiteit.

Biografie / Over Liesbeth Overdijk

Ik ben van oorsprong docent beeldende vorming, opgeleid om les te geven in beeldende vakken en kunstgeschiedenis. 

Na een paar jaar wist ik dat het reguliere onderwijs niet mijn weg was en ben ik via een omweg van managementbanen bij mijn roeping uitgekomen als coach. Vanaf 1997 werk ik in mijn eigen coachpraktijk, Bureau Elan.

Na 25 jaar nagenoeg niets te hebben gedaan met mijn creatieve beeldende vermogens (behalve fotografie) ging het steeds meer kriebelen. Na een eerste workshop schilderen, wist ik dat ik hiermee verder moest gaan maar kon mijn draai er nog niet in vinden. Tot ik een artikel las over Vedic Art. Alles in mij zei JA, hoewel het niet zo duidelijk was wat het precies inhield. Ik weet al heel lang dat ik op mijn intuïtie kan vertrouwen dus ik ben met een basiscursus gestart bij Maryse Alen in België, om te ontdekken dat Vedic Art inderdaad mijn weg is en bij elke volgende cursus werd dit meer bevestigd. En al snel groeide het besef in mij dat ik ook de teacheropleiding zou gaan volgen om zo weer terug bij mijn roots te komen, maar dan vanuit een hele andere innerlijke kern. 
Op de Academie moest ik aan veel eisen voldoen en werd zowel mijn creativiteit als mijn plezier erin meer en meer gesmoord. Door Vedic Art kan mijn creativiteit weer voluit stromen en kan ik de vreugde ervaren die hiermee gepaard gaat.Ik breng deze vreugde graag op jou over.

Vedic Art 4U
Liesbeth Overdijk

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: