Netwerk starten?

Wat is Bewust Netwerk?

Bewust Netwerk is de organisator van lokale netwerken rondom Gezond & Welzijn, Persoonlijke Groei, Duurzaamheid en Maatschappelijk Ondernemen in heel Nederland.

Een lokaal netwerk biedt een overzicht van de ondernemers (de leden) in een plaats of regio, die actief zijn in bewustwording op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en gezondheid. Tevens organiseert een netwerk activiteiten voor de leden en voor belangstellenden.

Voor diverse plaatsen zijn we nog op zoek naar een enthousiaste professional die zijn of haar stad of streek wil gaan ontwikkelen tot een vitaal bewust netwerk en community.


Waarom Bewust Netwerk

Ik geloof, dat als wij ons authentieke zelf beter leren kennen en inzetten, we bewuster, gezonder, duurzamer leven, we een vreugdevolle en vervullende impact hebben op onszelf, onze relaties, onze resources...onze wereld.

Ik geloof, dat als we Bewust Netwerk kunnen zien als een netwerk van unieke ondernemers met ieder hun eigen talent en skills we in verbinding en vanuit samenwerking een grote impact kunnen hebben op anderen door hen te informeren en inspireren.

Missie Bewust Netwerk

Bijdragen aan duurzaam, gezond en prettig (samen)leven.

Door:

 • Vindbaar en zichtbaar door website met overzicht v/h aanbod de leden
 • Handig agendaoverzicht met activiteiten
 • Nieuwsbrief met agenda en informatie
 • Organiseren netwerk activiteiten voor aanbieders en evenmenten voor belangstellenden.

Als Bewust Netwerk zien we dat het nodig is om vanuit een nieuw bewustzijn te gaan leven, waarin het niet meer gaat om eigen belang, maar om het algemene belang. Dan zijn geven en ontvangen één en is delen vermenigvuldigen. Als iedereen doet waar hij/zij goed in is en dit vrij deelt met anderen, kan het leven zich optimaal ontwikkelen en gaan we duurzaam, gezond en prettig (samen)leven.

Als kandidaat inspirator / coördinator / ontwikkelaar van een netwerk in jouw plaats/regio onderschrijf je de missie en visie van Bewust Netwerk van harte!


Jouw kwaliteiten

Om de missie van Bewust Netwerk te vervullen heb jij als kandidaat coördinator een aantal specifieke kwaliteiten. Daardoor kun je het netwerk opbouwen tot een vitale community waarin mensen en mogelijkheden zichtbaar worden en waar samenwerking ontstaat en inspiratie stroomt.

Om dat te kunnen realiseren ben jij in staat om mensen enthousiast te maken voor je missie. Je bent assertief en sterk in verbindende communicatie. Mensen voelen dat jij dienstbaar bent aan de missie en een heldere visie hebt over hoe die droom te realiseren. Daarom willen ze graag met jou meedoen. Ook ben je service gericht. Je hebt er plezier in om je klanten goed en zorgvuldig te bedienen.

Daarnaast heb je nog een aantal aantoonbare praktische en zakelijke kwaliteiten, die nodig zijn om zelfstandig een succesvolle onderneming op te bouwen, zoals ervaring en vaardigheid in:

 • PR, Marketing & Sales
 • Teksten schrijven
 • Organiseren van evenementen
 • Administratie & Boekhouding
 • Computerwerkzaamheden
 • Overweg kunnen met social media

En tenslotte is het handig als je al een groot netwerk hebt in jouw regio en er al contact hebt met een aantal bewuste ondernemers.
 


Tijdsinvestering

Om een goed lopend netwerk te krijgen, is het nodig dat je vooral in het eerste jaar er veel energie in steekt. Vanaf de startfase tot het moment dat er binnen maximaal 1 jaar een vitaal netwerk is, zul je daarom zo’n 16 uur per week moeten investeren in het netwerk. Als het netwerk eenmaal vitaal is, kan het geleidelijk doorgroeien en zal je tijdsinvestering anders worden. Mede afhankelijk van hoe en hoeveel activiteiten je organiseert.


Financieel/Zakelijk

Vergoeding: Leden betalen een vergoeding aan de coördinator om deel te kunnen nemen aan jouw netwerk en voor de diensten die je voor hen verzorgt. De inkomsten per aangesloten lid van het lokale netwerk zijn voor jou in het eerste jaar ca 50 euro. En kunnen later oplopen tot 75 euro per jaar of meer, afhankelijk van de diensten die je aan gaat bieden en hoeveel waarde je netwerk krijgt.
Voor een gemiddelde stad of regio met 100.000 inwoners, is een ledenaantal van 50-70 in het eerste jaar haalbaar. Afhankelijk van je regio en diverse andere factoren kan je netwerk uitgroeien tot een netwerk met 100-300+ leden.

Investering: Per lid van jouw netwerk betaal je een vergoeding aan Bewust Netwerk voor gebruik van bijvoorbeeld een website, drukwerk, ondersteuning. Je financiële investering in de ontwikkeling van jouw lokale netwerk kun je zo groot maken als je zelf wilt.


Ondersteuning

Je wordt in de voorbereiding en uitvoering van het opstarten van jouw lokale netwerk ondersteund door een ervaren coördinator van een lokaal netwerk en door de landelijke coördinator van Bewust Netwerk. Bij hen kun je terecht met je vragen en zij zullen je adviseren en waar nodig ook praktisch helpen.


Contributie Bewust Netwerk

Per aangesloten lid in jouw netwerk is de bijdrage aan Bewust Netwerk ca. 18 euro per jaar. De diensten en producten die Bewust Netwerk daarvoor levert zijn:

 • Gebruik CMS/CRM platform (o.a. website, nieuwsbrief, facturatie, ledenadminstratie)
 • Gebruik logo+huisstijl
 • Gebruik domeinnaam
 • Training, workshops en support voor het gebruik CMS/CRM platform
 • Coaching & workshops bij het opstarten van je lokale netwerk
 • Goede vindbaarheid in de zoekmachines
 • Uitwisseling met andere coordinatoren
 • Organisatie regionale en landelijke netwerkdagen voor de coordinatoren
 • Ontwikkelen en uitvoeren landelijk beleid voor strategie & communicatie en PR
 • Ontwikkeling en verbetering landelijke faciliteiten, zoals website en nieuwsbrief
 • Beheer website: www.bewustnetwerk.nl 


Mail de coördinator van Bewust Netwerk voor meer informatie.

 

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: