Van strijd tegen ziekte naar het opbouwen van positieve gezondheid.

Praktijk voor BioEnergetische Geneeskunde
Luxwoude

Na het uitsluiten van ernstige gezondheidsbedreigingen (het werk van elke arts) zoeken naar de factoren, die het zelfhelend vermogen ondermijnen. Daarvoor moeten heel veel verschillende mogelijke oorzaken onderzocht en zo nodig behandeld worden.

De klachten, in reactie op een (willekeurige) prikkel van buiten, zeggen meer over de patient dan over die prikkel. Verder wordt iemand pas ziek als er meerdere factoren een beroep doen op zijn/haar aanpassingsvermogen. We moeten dus altijd naar een breed scala van belastingen kijken die elke mens in zijn leven tegenkomt. Bij dat onderzoek speelt, naast medische kennis en uitgebreide ervaring, intuïtie een belangrijke rol. Te denken valt aan lichamelijk en geestelijke belastingen, maar ook aan milieu, voeding, leefstijl, elektrosmog, het hebben van een sociaal leven en antwoorden op zingevingsvragen. We maken o.a. gebruik van het model van Machteld Huber over Posivieve Gezondheid .

Behandeling kan bestaan uit leefstijl adviezen , ontgiften, voedingsadvies, vitamines en mineralen, kruidenpreparaten, elektomagnetische stralings-hygiene, homeopatische middelen,  gesprekken, doorverwijzen naar de huisarts of andere (para)medici.

Het blijft zoeken naar wat de klachten je te zeggen hebben en wat je daar mee kan doen; dat is best lastig.

 

Over Praktijk voor BioEnergetische Geneeskunde

Mijn naam is Pieter Astro en ik ben arts in hart en nieren. Ik woon en werk sinds Simmer 2000 samen met mijn vrouw Edithe in een grote woonboerderij midden in Luxwoude.

Na mijn Geneeskunde studie heb ik jaren gewerk als psychiater, huisarts en verpleeghuisarts voor dementerenden in Utrecht, Haarlem en Den Haag. Tijdens de studie was al snel duidelijk, dat er meer kanten aan de mens en zijn welzijn zitten, dan er daar onderwezen worden. Mijn zoektocht naar de wezenlijke aspekten van ons bestaan en de heling daarvan werd geintensiveerd. Vanuit een levensbeschouwelijk diverse achtergrond heb ik me daartoe bekwaamd in de anthroposofische geneeskunde, de homeopathie, de bioresonantietherapie en de natuurgeneeskunde.

Naast het behandelen van alledaagse klachten, zoals die ook door de huisarts of specialist gezien worden, richten wij ons steeds meer op bijzondere kinderen , hoog sensitieve persoonlijkheden en mensen , die op een keerpunt in hun leven staan en niet verder komen. Ook het omgaan met zingevingsvragen zijn een wezenlijk onderdeel van ons werk. Wat willen de hinderenissen van de patient hem leren. Dat proberen we te achterhalen.

Ons doel is, dat onze patienten weer de energie en ruimte krijgen om hun eigen weg te gaan; niet gehinderd door hun beperkingen.

Daar worden we blij en gelukkig van.

Van strijd tegen ziekte naar het opbouwen van positieve gezondheid.