Hatha Yoga Voorhout

Mala Yogaschool
Voorhout

Hatha yoga?

Hatha yoga bestaat uit houdingen/asana's waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. De oefeningen zijn er op gericht je bewust te maken van de spanning in het lichaam. Spanning maakt de spieren kort en stijf, waardoor je belemmerd wordt bij het maken van bewegingen. Ook wordt daardoor de doorbloeding in spieren en organen minder. Uiteindelijk zorgt het voor allerlei klachten: nek-, schouder- en rugklachten, concentratie- en ademhalingsproblemen.

De spanning in het lichaam wordt weer losgemaakt en losgelaten door het bewuste gebruik van de ademhaling. Tijdens de oefeningen merk je heel duidelijk dat er een verband bestaat tussen de spanning en je ademhaling: spanning zorgt ervoor dat je bv. de adem vasthoudt of moeilijker gaat ademen. Door je tijdens een houding te concentreren op je adem merk je dat je controle hebt over je adem en je adem kunt sturen. Als de ademhaling rustiger wordt en meer ontspant, ontspannen ook de spieren beter. De oefeningen gaan daardoor geleidelijk steeds beter. Alle yoga- houdingen zijn een combinatie van het gebruik van het lichaam en het gebruik van de adem.

Het loslaten van de spanning uit de spieren zorgt er ook voor dat emoties en stress, die verbonden zijn met die spieren, worden losgelaten. Daardoor ontstaat ontspanning en een sterker gevoel van geestelijke balans.

Tenslotte zorgt het richten van de aandacht op het voelen van je lichaam en de ademhaling ervoor dat de concentratie toeneemt en de stroom losse gedachten in het hoofd afneemt, waardoor je meer innerlijke rust ervaart.

Over Mala Yogaschool

Een aantal jaren geleden kwam yoga op mijn pad. Ik maakte kennis met Pieter van Deva Deva uit Lisse en hij inspireerde mij enorm.

Met volle overgave was ik aan de 3 jarige Yoga opleiding begonnen. Deze heb ik in 2016 succesvol afgrond. Net als de Yoga vervolgopleiding die ik in 2017 heb afgerond. Ook heb ik een 10-daagse Vipassana in Thailand gedaan (klik voor meer informatie op de volgende link malayogaschool/vipasanna/). In juli 2018 hoop ik mijn Yin Yoga teacher training te hebben afgerond.

De Yoga filosofie bracht mij weer terug naar mijn ware ‘Zelf’.
Ik heb me ‘Zelf’ weer mogen ontdekken. Wie ben ik nu eigenlijk? Wat wil ik graag? Wat is mijn doel in dit leven?
Met kleine stapjes en veel sadhana (beoefening) kwam ik steeds dichter bij mezelf. Wat een kado om weer naar je hart te kunnen luisteren en handelen. Iedere dag valt er weer iets te ontdekken. Als je je maar overgeeft aan de stroom van het leven. Ik bloei iedere dag weer.

Wil jij ervaren wat yoga met jou doet? Kom en ervaar! Je bent altijd van harte welkom voor een gratis proefles.

Namasté,

Hester


Mala Yogaschool

Hester van Kleij - Seesing

Peperzoom
2215 VK Voorhout

Lid van beroepsvereniging

    Yoga Alliance

Hatha Yoga Voorhout