Saswitha Yoga

The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn
Voorhout

Saswitha yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Lichaam, adem en bewustzijn vormen een drie-eenheid en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een les Saswitha (hatha) yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-asana;s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Luister naar de wijsheid van je lichaam en oefen binnen jouw mogelijkheden. Door concentratie tijdens de oefeningen leer je de grenzen van je lichaam (her)kennen en die grenzen te respecteren. Je hoeft niet lenig te zijn, geen prestatie te leveren: yoga is geen competitie. Het is een verrijking voor jezelf.

Yoga kan door iedereen worden beoefend. Yoga is totale bewustwording van lichaam, adem en bewustzijn. Bij lichamelijke klachten kan deze bewustwording een enorme verrijking zijn. Yoga kan een andere zienswijze bewerkstellingen, doordat lichaam, adem en bewustzijn meer bij elkaar komen. Yoga is een methodiek waarmee je het proces naar zelfontdekking kan aanzetten en stimuleren.

Ben je geïnteresseerd in een yogales en wil je een proefles volgen? Neem een kijkje op mijn website en maak een afspraak voor een proefles!

Over The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn

Mijn naam is Marjolein Meershoek. Groei en bewustwording staan bij mij op nummer één in mijn leven. Groei betekent voor mij "meebewegen met de stroom van het leven". Ik ben Body Mind Release therapeut, - interventie specialist en - Master en geef yogalessen.

Mijn levenspad was er één met uitdagingen en hobbels. Jarenlang was ik op zoek naar mezelf en pakte alles aan om te kunnen groeien en mezelf te ontwikkelen. Het was een traject van jaren. Yoga bracht mij de weg naar binnen, waardoor ik meer rust ervaarde en het stiller werd in mij. Body Mind Release (BMR) ging dieper. Ik liet mijn ballast los en kwam tot de kern van zelfliefde, zelfacceptatie, zelfbehoud, zelferkenning enz.

Ik had last veel van mijn ballast (beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en programma’s) Ik liep vast in mijn leven en ik kreeg (levens)klachten als vermoeidheid, stress, angst, piekeren, depressie/somberheid, emotionele afhankelijkheid, onzekerheid, burn-out en hooggevoeligheid. Inmiddels ben ik een ervaringsdeskundige, die werkt met de oplossing voor al deze levensklachten. Binnen 6 weken liet ik de ballast los en haalde verloren positieve gevoelens weer terug. En toen gebeurde er iets wonderlijks, ik kwam weer in beweging, het werd lichter, ik kwam uit de “modder”, waardoor ik zelfstandig kon staan in mijn eigen kracht. Ik leef nu eindelijk mijn vollere potentieel! 

Heb jij ook het gevoel dat je vastzit en zou je weer willen meebewegen met de stroom van het leven?

Neem gerust contact met me op voor een intake of kijk op mijn website!.


The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn

Marjolein Meershoek

Loosterweg 4a
2211 TL Voorhout

Saswitha Yoga