Behandeling voor stress-, angst klachten en traumaverwerking

Kalyani Coaching & Therapie
Diemen

Heb je een heftige gebeurtenis meegemaakt, kort of lang geleden? Merk je dat dit nog steeds impact op jou heeft? Wil je je veiliger voelen en minder vanuit angst leven? Wil je je weer levendig en vitaal voelen?

Sensaties en emoties zijn de taal van ons lichaam, het ervaren van sensaties en emoties is daarom de ingang tot verwerking van trauma. Alleen praten is niet voldoende.

Trauma therapie richt zich op het herstel van veerkracht en vitaliteit door het ontladen van spanning en het integreren van levensenergie in het lichaam. Door onverwerkte traumatische ervaringen neemt je veerkracht af. Ze blokkeren het natuurlijke ritme en de regulatie van je zenuwstelsel. Dit kan leiden tot allerlei fysieke-, emotionele- en psychische klachten (bv. stress en angstklachten).

Door het lichaam te helpen op een veilige en geleidelijke manier de vastzittende spanning te ontladen, kan jouw levensenergie weer gaan stromen. Hierbij maken wij gebruik van jouw interne en externe hulpbronnen die het verwerkingsproces ondersteunen. Traumatherapie is een zachte, respectvolle methode, ontwikkeld om jouw capaciteit om aanwezig te zijn te vergroten. Zodat je levendig en krachtig in het leven te kan staan.

Volgens Peter Levine, de grondleggen van SE, is trauma geen psychologisch, maar in de eerste plaats een biologisch verschijnsel. Door de taal van ons lichaam te leren kennen, kunnen we ons lichaam helpen zichzelf te genezen. Geen mens groeit op zonder trauma’s, volgens de Amerikaanse medicus en psycholoog Peter Levine. “Dit is planeet Trauma,” zegt hij in een interview, “als je niet getraumatiseerd wilt worden, ben je naar de verkeerde planeet gekomen.” Levine.

Ik maak gebruik van de therapiemodellen: Somatic Experiencing, The Polyvagal Theory en systemisch werk.

Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Over Kalyani Coaching & Therapie

Mijn carrière begon in 2008 in Toerisme. Na een jaar reizen in Zuid-Amerika en daarna nog 7 maanden vrijwilligerswerk met straatkinderen in Peru kwam ik erachter dat het mij om de mensen ging. Ik heb mij in 2013 omgeschoold om in de zorg te werken. Ik werkte met dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam, tienermoeders, vluchtelingen en mensen met psychische problemen en/of verslavingen. Dit laatste doe ik nog steeds. 

Naast mijn werk ontwikkelde ik mij op persoonlijk vlak. Ik verdiepte mij steeds meer in zelfliefde, acceptatie en zelfontwikkeling. Ik ging naar workshops, retraites, deed ayahuasca en een 10-daagse Vipassana retraite. Steeds vaker mediteerde ik en werd bewuster van mijzelf. In de jaren die volgden, groeide mijn bewustzijn en zelfliefde steeds meer. Alles in mij zei dat ik hier meer mee moest gaan doen. Mijn intuïtie en gevoel werden steeds sterker. Ik ontdekte mijn grenzen, mijn kwaliteiten en mijn diepste verlangen om anderen te inspireren en helpen bij het leven van hun mooiste leven.

In 2017 nam ik de volgende stap. Ik besloot een jaar een coaching traject van Verlicht Werken te volgen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik weer een laag dieper kon gaan en concrete stappen kon nemen richting mijn droom.  Ik wil mensen helpen en inspireren om hun mooiste leven te leiden. Dit ben ik gaan doen via lichaamsgerichte coaching en therapie.  Dit geeft nog meer diepgang aan mijn werk en mijzelf. Ik ben dankbaar dat ik mensen kan helpen dichter bij hun werkelijk zelf te komen.


Kalyani Coaching & Therapie

Kalyani Huisman


1112BP Diemen

Lid van beroepsvereniging

Behandeling voor stress-, angst klachten en traumaverwerking