Doeltreffend Coachen en Logopedie

Marjan Oosterbaan-Baks
Delft

Je gebruikt de STEM om te communiceren met de ander en met jezelf. Door logopedie kun je met een ontspannen, heldere stem spreken en zingen naar de ander toe. Door coachen spreek en zing je zelfverzekerd met vertrouwen in jezelf.

Als je de stem intensief moet gebruiken bij spreken en zingen kan dit keelpijn,vermoeidheid bij spreken en stemklachten tot gevolg hebben. Aan het einde van de dag voel je jezelf dan doodop. Je kunt last hebben van slijm of kriebel in de keel en de keel kan branderig, pijnlijk of dichtgesnoerd aanvoelen. Er kan veelvuldig geschraapt of gekucht worden en de stem kan hees of schor zijn of zelfs helemaal wegvallen. 
Als deze klachten regelmatig blijven terugkomen, kan men daarvan zoveel hinder ondervinden, dat je geen zin meer hebt om te spreken of te zingen. 
Stemklachten bij vergaderen, lesgeven of het geven van presentaties belemmeren dan zelfs het werk. Dit kan ontstaan als stembelasting en stemrust uit balans is of omdat er bv. een poliep op de stemband zit. Door logopedie leert u de stembanden goed te verzorgen en te gebruiken, worden oneffenheden van de stem afgeoefend, zodat u met een heldere en ontspannen stem weer verder kunt.

Specifieke hulp i.v.m. Covid-19 verzorg ik binnen het samenwerkingsverband "Samen op EEN Lijn": fysio-en ergotherapie, dieetist en psycho-sociaal therapeut.

Na Covid:"Nét iets meer dan een luisterend oor!" zie foto/flyer.

Gebruiken van nieuw (stem)gedrag is meer dan bv goed ademhalen want emoties en herinneringen kunnen dat in de weg staan.
Daarom coach ik, volwassenen, jong-adolescenten en kinderen:wat houdt u tegen om uw stem te laten horen en wat is de invloed van faalangst, stress-situaties bv. in uw werk of in de artiestenwereld, burn-out-klachten of ervaringen en herinneringen in uw familie.
 

 

Over Marjan Oosterbaan-Baks

Marjan is echtgenote en moeder van 3 volwassen zonen, is actief binnen de hockey, bezoekt met plezier antiek-en curiosamarken, bekleedt meubels, werkt in de tuin, kookt en organiseert graag.

Beroepshalve werkt zij in een vrijgevestigde logopedie-praktijk in Delft en Capelle a/d IJssel en werkt daar samen met een k.n.o.arts in een foniatrisch(stem) spreekuur,. Ze participeert in het Stemform Nederland en in de Stemkwaliteitskring Zuid Holland, is bestuurslid bij Gezond Denken en Doen en is mede-organisator van Systemische Opstellingen in Delft.

Omdat Covid specifieke nazorg vraagt werd een multidiscipliaire team hulpverleners gevormd: SAMEN op EEN Lijn, daarin  naast fysiotherapie,logopedie ergotheratie en diëtetiek ook mentale coachsessies om na Covid weer met een toegerust hart verder te kunnen.

Binnen de Logopedie specialiseerde zij zich in stem/stemstoornissen en problemen in en rond de keel. Daarnaast adviseert zij (beroeps)-sprekers en zangers om een presentatie of optreden goed neer te kunnen zetten.  

Met regelmaat verzorgt zij stemworkshops voor leerkrachten/ docenten en voor koren 

Ons lichaam kan ons bewust maken van emoties, denk bv aan de brok in de keel en het onderbuikgevoel. Die emoties kunnen ons belemmeren te doen wat we zouden willen doen waardoor we niet lekker in ons vel zitten.
Middels Coachen ontdekt u  mogelijkheden om  te durven en te doen wat u zou willen om dan weer vanzelfsprekend verder te gaan.


Doeltreffend Coachen & Logopedie

Marjan Oosterbaan-Beks

Marshalllaan 5
2625GX Delft

Lid van beroepsvereniging

Doeltreffend Coachen en Logopedie