Peace in the Park festival

Stichting Peace in the Park
Den Haag

Peace in the Park – editie 2021 – Doe het zelf én samen

Een hele bijzondere editie wordt het dit jaar waarin het Peace in the Park festival zich door de stad Den Haag en misschien ook wel daarbuiten gaat verspreiden. Als deelnemer aan het festival krijg je digitaal een pakket mee om een eigen ervaring en beleving van innerlijke vrede te creëren in het park van jouw keuze of op een andere locatie die jij kiest. Je kunt het alleen doen én/of met anderen samen.

In het pakket zitten allerlei ingrediënten die je op weg helpen om deze beleving tot werkelijkheid te maken. Het voordeel van deze manier is, dat het festival zich niet hoeft te beperken tot één dag maar dat je zelf de (hoeveelheid) tijd kunt bepalen en het aantal dagen dat je eraan wilt besteden. Het programma -met ook interactieve onderdelen- kun je dus op meerdere dagen gedurende een hele week doen (de vredesweek van zaterdag 18 t/m zondag 26 september).

Over Stichting Peace in the Park

Stichting Peace in the Park werkt vanuit de onderstaande visie: “Wij zien een Den Haag waar vrede zichtbaar leeft in mensen. Vrede als universele kracht ongeacht religie, cultuur of afkomst. Vrede als innerlijke dimensie die je dichter bij jezelf, je buurt en je stadsgenoten brengt. Vrede als bron die mensen inspireert zich te verbinden met anderen of actie te ondernemen en initiatieven te ontplooien”.

Deze visie is vertaald naar een centrale boodschap, welke luidt: “Iedereen wil vrede. Ook jij kunt iets doen met vrede, in jezelf en in je omgeving. Ontdek wat jij praktisch kunt doen als eerste kleine stap en deel dat met anderen.”

Het inspiratieboek voor innerlijke vrede kwam tot stand – mede door Peace in the Park en de samenwerking met Just Peace - als een verdiepend boek. Om vrede als thema concreter, begrijpelijker en levendiger te maken… om vrede persoonlijk én gezamenlijk nog meer onderdeel te laten worden van onze samenleving.

 

 

 


Peace in the Park

Zeestraat 50
2518AB Den Haag

Peace in the Park festival